Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 00:13

Begović: Važno što u UN nauka rešava problem usporenog dostizanja održivog razvoj

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović poručila je na pratećem forumu Devetog partnerskog foruma o nauci, tehnologiji i inovacijama za ciljeve održivog razvoja u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku da je načinjen veliki korak za Ujedinjene nacije, pošto je nauka izbačena u prvi plan i pozvana da reši problem usporenog dostizanja ciljeva održivog razvoja.
Begović je navela da je na pratećem forumu pod nazivom Međunarodna Dekada nauka za održivi razvoj: Moć tehnologije za održivi razvoj, koje je organizovalo njeno ministarstvo u saradnji sa Uneskom, vođena "jako dobra diskusija" na temu novih tehnologija.
Prema njenim rečima, razgovaralo se o tome kako te...
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MINISTARKA BEGOVIĆ U NJUJORKU: Delegacija iz Srbije učestvuje na Devetom partnerskom forumu o nauci, tehnologiji i inovacijama

Izvor: Kurir, 10.Maj.2024

Ministarstvo je u saradnji sa Uneskom, kao organizacionim partnerom, u sedištu UN tokom trajanja ovog foruma organizovalo je prateći događaj Međunarodna Dekada nauka za održivi razvoj: Moć tehnologije za održivi razvoj

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.