Vatikan osnovao ministarstvo za ljudski razvoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan osnovao ministarstvo za ljudski razvoj

Vatikan je danas saopštio da je osnovao novo ministarstvo za "integralni ljudski razvoj" koji će biti zaduženo za pravosuđe, ekologiju, zdravstvo i solidarnost dok će pitanje migracije biti pod direktnom nadležnošću poglavara Rimokatoličke crkve Franje.

Novo ministarstvo predstavlja spajanje četiri agencije zadužene za ta pitanja i brinuće se o "bolesnim, licima isključenim iz društva, žrtvama oružanih konflikta, prirodnim katastrofama, zatvorenicima, nezaposlenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i žrtvama svih vidova mučenja i ropstva", navodi se u saopštenju.

"Pitanje migracije direktno će biti pod nadležnošću pape", naveo je Vatikan dodajući da će ministarstvo voditi kardinal iz Gane Piter Turkson, koji je do sada bio predsednik Saveta za pravdu i mir, organa sada spojenog s novim ministarstvom.

Franja sprovodi temeljnu reformu Kurije i vatikanske vlade od početka svog pontifikata 2013. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vatikan osnovao ministarstvo za žrtve, bolesne i nesrećne

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2016

RIM - Vatikan je saopštio da je osnovao novo ministarstvo za "integralni ljudski razvoj" koji će biti zaduženo za pravosudje, ekologiju, zdrastvo i solidarnost dok će pitanje migracije biti pod direktnom nadležnošću poglavara Rimokatoličke crkve Franje...Novo ministarstvo predstavlja spajanje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.