Sautgejt i Kek obelodanili širi spisak Engleske i Slovenije za EURO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 18:23

Sautgejt i Kek obelodanili širi spisak Engleske i Slovenije za EURO

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na spisku se nalazi 33 fudbalera.

Golmani koji su pozvani su Džordan Pikford, Aron Ramzdejl, Din Henderson i Džejms Traford.

Među 11 defanzivaca nalaze se Džarad Brentvajt, Luis Dank, Džo Gomez, Mark Guehi, Ezri Konsa, Hari Megvajer, Džarel Kvansa, Luk Šo, Džon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stouns, Kijeran Tripije i Kajl Voker.

Za poziciju u veznom redu će se boriti Deklan Rajs, Trent Aleksander-Arnold, Konor Galager, Kobi Mainu, Kurtis Džouns i Adam Vorton.

Ofanzivni deo tima verovatno je i najkvalitetniji, a čine ga Džud Belingem, Bukajo Saka, Džek Griliš, Hari Kejn, Džarod Bouen, Ebereči Eze, Fil Foden, Entoni Gordon, Džejms Medison, Kol Palmer, Ivan Toni i Oli Votkins.

Engleska se nalazi u grupi C, zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

Selektor Gordog Albiona vidi svoj tim kao jednog od favorita

Posle saopštavanja šireg spiska igrača za Evropsko prvenstvo, Sautgejt je rekao da je njegova ekipa uprkos velikim problemima jedan od kandidata za osvajanje titule evropskog prvaka.

"Bile su to teške odluke. Govorimo o sjajnim igračima koji su bili važan deo reprezentacije dugi niz godina. Razgovarali smo i dobro su podneli vesti, svi su oni veliki profesionalci", rekao je Sautgejt.

Istakao je nekadašnji fudbaler Aston vile da nikad otkad je selektor, od 2016. godine, nije imao toliko nepoznatih situacija i problema.

"Imali smo turnire na koje smo vodili rovite igrače za koje smo znali da će se oporaviti, imali smo turnire na koje su nam se neki članovi tima kasnije priključivali, ali sad imamo zaista mnogo povreda. Pred nama je veliki izazov i biće nam potrebno vreme. Nekim igračima su potrebni minuti da bi ušli u formu, dok je drugima potrebna pauza da se osveže. Ne znamo na kojim pozicijama ćemo morati da kratimo spisak, pitanje je ko će se kako osećati u narednom periodu i kako će odgovoriti zahtevima na treninzima", dodao je Sautgejt.

Uprkos svemu, Sautgejt ne beži od uloge favorita za osvajanje Evropskog prvenstva.

"Igrači znaju koliko mogu, znaju šta su sve osvajali u svojim klubovima i znaju kako se igraju kup takmičenja. Da li smo među ekipama koje mogu do trofeja u Nemačkoj, naravno da jesmo", zaključio je Sautgejt.

Zbog povreda, ili slabe forme uslovljene ranijim povredama, na spisku se nisu našli Džordan Henderson, Markus Rašford i Ben Čilvel.

Matjaž Kek saopštio širi spisak Slovenije za Evropsko prvenstvo

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek saopštio je širi spisak od 30 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Selekcija Slovenije pripreme za Evropsko prvenstvo započeće 29. maja.

Slovenci će uoči početka kontinentalnog šampionata odigrati dve prijateljske utakmice protiv Jermenije i Bugarske.

Na spisku Matjaža Keka nalazi se 30 fudbalera.

Golmani: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek.

Odbrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel.

Vezni red: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj.

Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović.

Prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Slovenija će igrati u grupi C sa Srbijom, Engleskom i Danskom.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.