Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2024, 18:46

Ректор универзитета, покрајински секретар и деканка Филозофског факултета посетили повређену студенткињу у данашњем инциденту: “Ово виш

На Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду данас се одржало поновљено гласање за чланове Студентског парламента, као и избори за три члана Студентског парламента Универзитета у Новом Саду. Гласање је протекло у амбијенту инцидената, а приликом напада анархиста из >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << опозиције, физички је повређена Ивана Мацак, председница Студентског парламента у техничком мандату. Фото: nsuzivo.rs Мацак је приликом напада остала без свести, а брзом реакцијом превезена је у Ургентни центар, где јој је указана адеквантна здравстена помоћ. Њу су посетили ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Дејан Мадић, деканка Филозофског факултета проф. др Ивана Живанчевић Секеруш и покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачке делатности проф. др Бранко Маркоски.
-Стање колегинице Иване је добро, она је после неколико сати пуштена кући, али услед јаких болова у глави поново је дошла на преглед. Свако ко је изгубио свест захтева опсервацију неколико дана. Дезорјентисана је и има напад панике. Поред мене су ректор Универзитета и деканица Филозофског факултета. Жеља ми је била да покажемо јединство и да нам се никада више овакве ствари не дешавају у нашем граду, граду мира, љубави и толеранције. Оно што се данас десило не служи на част никоме. Замолићу деканицу да се уз сав напор избори овог пута одрже како треба, наравно замолићу и ректора да помогне да се избори десе – навео је Маркоски.
Фото: nsuzivo.rs Ректор проф. др Мадић навео је да је разговарао са деканком факултета да се процедуре “утегну”, да морају бити јасне и пружају безбедност и равноправност на Филозофском факултету.
Фото: nsuzivo.rs -Видео сам девојку која пуно даје за студентско организовање, видео сам је на патосу. Јако сам љут, али ћемо састави једну добру екипу декана, представника универзитета и морамо процедуру да “утегнемо”. Та претерана слобода одлази у конфузију. Ко ће бити за кутијом, ко ће бити посматрачки део. Ово нико није желео. Ово више не сме да се деси, то су наша деца, то су нечија деца и имају право да имају своје мишљење. Тако ту децу учимо да морају да имају осећај да бране друге од себе или себе од других- нагласио је ректор.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Opet prekinuto glasanje za Studentski parlament Filozofskog fakulteta – Anarhisti iz opozicije nasiljem sprečili održavanje izbora! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ректор универзитета, покрајински секретар и деканка Филозофског факултета посетили повређену студенткињу у данашњем инциденту: “Ово више не сме да се деси, ово су наша деца” (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.