Van Gal i Kuman pogodili sa izmenama: Mata prekinuo mučenje, Tadićevi sveci blistaju

Izvor: Blic, 08.Nov.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Gal i Kuman pogodili sa izmenama: Mata prekinuo mučenje, Tadićevi "sveci" blistaju

Potpuno neverovatno prvi gol na četiri meča 11. kola Premijer lige koji su počeli u 16 časova postignuti je tek u 50. minutu, i to je Barnli poveo protiv Hala sa 1:0, a istim rezultatom je Mančester junajted na svom terenu slomio otpor Kristal Palasa. Sautempton je još jednom dokazao da nije iznenađenje, već ozbiljan kandidat za sam vrh pobedom nad Lesterom od 2:0.

Dugo je trajalo mučenje na Old trafordu sa Kristal Palasom, a prekinuto je u 67. minutu. Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četiri minuta ranije trener Junajteda Luj van Gal je povukao pravi potez i umesto Januzaja ubacio Huana Matu, koji se pobrinuo za veliku radost na tribinama.

Akcije je izgledala kao i sve prethodne "crvenih đavola", bila je prilično bezidejna, Mata je kombinovao oko šesnaesterca sa Di Marijom, da bi onda snažnim udarcem poslao loptu u desni ugao za konačnih 1:0.

Pravu izmenu napravio je i trener Sautemptona Ronald Kuman, a njegovi puleni su vezali i treći trijumf, uz samo pet primljenih golova posle 11 utakmica, što je najmanje u Premijer ligi.

Holandski stručnjak je u 68. minutu uveo Šejna Longa, a irski napadač je za pet minuta postigao dva pogotka za slavlje "svetaca" protiv Lestera. Najpre je na odloženu loptu Gracijana Pelea sa distance pogodio donji levi ugao, da bi dubinsku asistenciju Vanjame rutinski pretvorio u 2:0.

Naš reprezentativac Dušan Tadić je odigrao ceo meč i prikazao još jednu vrlu dobru partiju u dresu pobedničkog tima, koji prati vodeći Čelsi od koga ima četiri boda manje.

U duelu Vest Hema i Aston Vile mreže su mirovale pa su podelili plen, dok je Hal golom Barnsa u 50. minutu srušio Hal na svom terenu.

Premijer liga, 11. kolo

Subota:

Liverpul - Čelsi 1:2 (1:1)

(Čan 9 - Kejhil 14, Košta 67)

Barnli - Hal siti 1:0 (0:0)

(Barns 50)

Mančester junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)

(Mata 67)

Sautempton - Lester siti 2:0 (0:0)

(Long 75,80)

Vest Hem - Aston Vila 0:0

18.30 KPR - Mančester siti

Nedelja:

14.30 Sanderlend - Everton

14.30 Totenhem - Stouk

14.30 VBA - Njukasl

17.00 Svonsi - Arsenal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.