Uživo: Uzbudljivo finale između Novaka i Almagra - 6:7, 6:3, 3:2

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Uzbudljivo finale između Novaka i Almagra - 6:7, 6:3, 3:2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima priliku da trofejom otvori novu sezonu, pošto u finalu turnira u Abu Dabiju igra protiv Španca Nikolasa Almagra.

Đoković je u polufinalu egzibicionog turnira počistio Davida Ferera, koji je nešto ranije osvojio treće mesto pobedivši Janka Tipsarevića.

Almagro je u Abu Dabi stigao kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zamena za maleroznog Rafaela Nadala i preko Janka se domogao finala Mubadala šampionata. Sa Novakom se do sada sastao tri puta i sva tri okršaja pripala su srpskom teniseru.

Prvi reket sveta je nešto opuštenije ušao u meč, nije "grizao" kao protiv Ferera,

ali je bez problema osvajao svoje servis gemove. Isto je činio i Almagro koji je odlično igrao, uzimao gemove sa nulom, a jedino mu je u šestom gemu bio ugrožen servis.

Španac je spasao dve brejk lopte servis vinerom i asom, pa su nastavili da igraju gem za gem sve do taj-brejka. U međuvremenu, Nole je našao vremena i da zabavi publiku, kojoj je vreme dok je Almagro sređivao probleme sa žuljevima, prekratio "svirajući" reket čime je izazvao ovacije.

U odlučujućoj borbi za set prednosti je bilo neizvesno, Đoković je poveo 3:1, ali je onda napravio četiri greške iz forhenda što mi se gotovo nikad ne dešava i omogućio rivalu da naniže pet poena i osvoji prvi set.

Mnogo odlučnije i ozbiljnije je zaigrao najbolji teniser sveta na startu drugog seta, što mu je donelo brejk. Ipak, odmah je Almagro izvratio istom merom, ali je Novak uspeo još jednom da mu oduzme servis i povede sa 3:1.

Prva polovina seta je i odlučila ishod, pošto je Đoković do kraja sačuvao prednost i odveo meč u treći set (6:3), a zajedno sa Nikolasom je zabavljao publiku govoreći sudijama kako da rade svoj posao.

U jednom trenutku su se posvađali ko će da traži "čelendž", na kraju su to uradila obojica i izgubili, sve sa ciljem da finale egzibicionog turnira protekne u što veselijoj atmosferi.

Povezane vesti: Đoković protiv Rafe i Mareja u Abu Dabiju
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Uzbudljivo finale između Novaka i Almagra - 6:7, 6:3, 3:3

Izvor: Blic, 29.Dec.2012

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima priliku da trofejom otvori novu sezonu, pošto u finalu turnira u Abu Dabiju igra protiv Španca Nikolasa Almagra...Đoković je u polufinalu egzibicionog turnira počistio Davida Ferera, koji je nešto ranije osvojio treće mesto pobedivši Janka Tipsarevića...Almagro...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.