Uživo, Derbi dela Madonina: El Šaravi matirao Handanovića, Milan vodi 1:0!

Izvor: Blic, 24.Feb.2013, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, Derbi dela Madonina: El Šaravi matirao Handanovića, Milan vodi 1:0!

Milan je u 180. Derbi dela Madonina u Seriji A ušao osokoljen pobedom nad Barselonom u Ligi šampiona, Inter je eliminisao Kluž u Ligi Evrope, ali navijače zanima ko će vladati gradom posle 26. kola. Zbivanja sa milanskog gradskog derbija možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Sneg je okovao pojedine delove Italije zbog čega je odložen susret Fiorentine i Bolonje, a i mnogi drugi mečevi na "čizmi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bili su dovedeni u pitanje. Zabeleo se i u Milanu, ali je teren na vreme očišćen kako bi roso-neri i nero-azuri mogli da biju svoju bitku.

Igralo se veoma otvoreno od samog starta, formalno gosti su nešto više napadali i ulogu favorita potvrdili u 21. minutu. Boateng je uz udarce po nogama prihvatio jednu loptu i sjajnu je prosledio između dva igrača do El Šaravija, a popularni "Faraon" je vrhom desne kopačke u maniru pravog špica poslao "bubamaru" iznad glave Handanovića pod prečku.

Dešavanja sa Derbija dela Madonina pratite uživo uz Blicsport.rs.

U terminu od 15 časova, po pravoj mećavi u Atalanti slavila je Roma sa 3:2, Juventus je bez problema savladao Sijenu sa 2:0 pred svojim navijačima, dok je Alen Stevanović bio strelac za Torino u čudesnom porazu od Kaljarija sa 4:3.

ako su i zašto fudbaleri Atalante i Rome uopšte igrali, nikome nije jasno. Mećava je više prijala gostima iz "večnog grada", a oni koji su odlučili da dođu na stadion mogli su da vide odličan meč.

Hrvatski napadač sa pozajmice iz Intera Marko Livaja doveo je domaću ekipu u vođstvo već u osmom minutu i najavio efikasnu utakmicu, što je postalo običaj kada igra Roma. Samo četiri minuta kasnije Markinjos je izjednačio, a u 34. na scenu je stupio Miralem Pjanić.

Bosansko-hercegovački reprezentativac je poput Frančeska Totija, koga nije bilo na terenu, sa 22, 23 metra prebacio živi zid i pogodio gornji levi ugao za preokret. Pred odlazak na pauzu Livaja je opet savladao Stekelenburga za 2:2 i vratio nadu Atalanti, koja je i bez boda ostala u 71. minutu.

Vasilis Torosidis je glavom zatresao mrežu, pa je ceo plen otišao u Rim.

Juventus je u Torinu ugostio Sijenu, koja je mogla samo da se nada da će izbeći ubedljiv poraz, u čemu je delimično uspela. Imala je "stara dama" milosti prema crno-belima iz Toskane, pa ih je kući ispratila sa 3:0.

Lihtštajner je doveo lidera Serije A u vođstvo, Sebastijan Đovinko je u 74. minutu povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je sve bolji Pol Pogba, koji iz meča u meč pokazuje da ga se Aleks Ferguson olako odrekao.

Parma je još jednom razočarala svoje navijače, pošto je pred njima izgubila od Katanije sa 2:1, a potpuno lud meč odigran je na Sardiniji.

Kaljari je vodio 1:0 na poluvremenu i ništa nije nagoveštavalo da će u nastavku pasti šest golova. Torino je uspeo da preokrene i za 2:1 u 54. minutu pogodio je Alen Stevanović, da bi do kraja usledio potpuni haos.

Ogbona je zaradio crveni karton četiri minuta pre kraja, pa je Pinilja sa penala vratio prednost Kaljariju, a sa kreča je zatim pogodio i Bjanki, ali je Konti u petom minutu sudijske nadoknade na semaforu ispisao 4:3 za Kaljari.

Sampdorija je sa 2:0 na svom terenu savladala Kjevo u prvom meču nedeljnog programa. Goste je načeo Andrea Poli u 33. minutu, a trijumf je osigurao Eder u finišu meča, posle kontre.

Nenad Krstičić je dobio žuti karton u 22. minutu, a ponovo je odigrao ceo meč za ekipu iz Đenove.

Serija A, 26. kolo:

Palermo - Đenova 0:0

Nedelja:

Sampdorija - Kjevo 2:0 (1:0)

(Poli 33, Eder 83)

Parma - Katanija 1:2 (0:2)

(Amauri 87 - Lodi 6, Keko 44)

Bolonja - Fiorentina - odloženo

Atalanta - Roma 2:3 (2:2)

(Livaja 8, 44 - Markinjo 12, Pjanić 34, Torosidis 71)

Juventus - Sijena 3:0 (1:0)

(Lihtštajner 30, Đovinko 74, Pogba 89)

Kaljari - Torino 4:3 (1:0)

(Sau 37p, Konti 76, Pinilja 87p, Konti 90+5 - Ćerći 47, Stevanović 54, Bjanki 90+2)

Inter - Milan 0:1 - u toku

(El Šaravi 21)

Ponedeljak:

19:00 Udineze - Napoli

21:00 Lacio - Peskara

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Baloteli namučio Handanovića, El Šaravi ga matirao, Inter - Milan 0:1!

Izvor: Blic, 24.Feb.2013

Milan je u 180. Derbi dela Madonina u Seriji A ušao osokoljen pobedom nad Barselonom u Ligi šampiona, Inter je eliminisao Kluž u Ligi Evrope, ali navijače zanima ko će vladati gradom posle 26. kola. Zbivanja sa milanskog gradskog derbija možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. ..Sneg je okovao pojedine...

Nastavak na Blic...

Uživo: Magla pala na Meacu, Milan vodi protiv Intera golom El Šaravija!

Izvor: Blic, 24.Feb.2013

Milan je u 180. Derbi dela Madonina u Seriji A ušao osokoljen pobedom nad Barselonom u Ligi šampiona, Inter je eliminisao Kluž u Ligi Evrope, ali navijače zanima ko će vladati gradom posle 26. kola. Zbivanja sa milanskog gradskog derbija možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. ..Sneg je okovao pojedine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.