Savić: Sve osim poraza u Borisovu za nas je povoljan ishod

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Sve osim poraza u Borisovu za nas je povoljan ishod

Izabranike Vladana Milojevića u četvrtak očekuje pretposlednji susret u okviru grupe H Lige Evrope. Zvezdin štoper Vujadin Savić istakao je da veruje u povoljan ishod na teškom gostovanju ekipi BATE Borisova.

- Došao je trenutak i za ovo gostovanje, veoma bitno za sve nas igrače i za čitav klub, ali ne bih mogao da kažem da je ovo ključna utakmica. Da smo u prvenstvu izgubili na primer meč protiv Rada, neko bi na kraju sezone rekao da je za titulu baš ta utakmica bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odlučujuća. Ipak, svesni smo mi koliku važnost nosi susret sa BATE Borisovim i nadam se dobrom rezultatu. Sve osim poraza za nas je povoljan ishod. Ukoliko osvojimo tri boda mislim da bismo rešili pitanje prolaska grupe – rekao je Savić i nastavio:

- BATE je odlična ekipa koja je jedina protiv nas na Marakani pružila zaista ozbiljan otpor. Imali su nekoliko ozbiljnih šansi, pogodili su dva puta prečku, potom i stativu. Oni su opasni i iz prekida tako da nas sigurno očekuje teška utakmica, ali mi znamo na šta sve treba da obratimo pažnju i mislim da ćemo ih dobro zatvoriti.

Fudbaleri Crvene zvezde na gostovanjima u grupi H Lige Evrope nisu primili nijedan gol.

- Iskreno mislim da možemo da nastavimo u tom maniru. To se vidi od početka sezone, igramo kao ekipa i zato i uspevamo veoma često da sačuvamo svoju mrežu. I u Evropi i u domaćem prvenstvu smo među timovima koji su primili najmanje golova i nadam se da će statistitika biti pod jednako dobra za nas i kada na polusezoni budemo svodili račune. Da bi tako bilo potrebno je i da se branimo i da napadamo zajedno kao ekipa, trebalo bi da budemo maksimalno koncentrisani i da uđemo borbeno u svaki duel, što je od prvog dana karakteristika ove ekipe.

U prethodnim utakmicama formacija Crvene zvezde bila je nešto drugačija od uobičajene sa četiri igrača u odbrambenoj liniji.

- Više sam igrao u sistemu sa četiri igrača u poslednjoj liniji i možda mi baš zato više i odgovara. Ipak, mislim da smo se i mi u zadnjoj liniji, a i čitava ekipa, odlično snašli na prethodnim utakmicama u kojima je šef postavio formaciju tako da samo nas trojica u odbrambenoi. Igraćemo kako god odluči naš trener, siguran sam da je tako najbolje.

Na prethodnom meču u Ligi Evrope protiv Arsenala Savić je propustio odličnu priliku da glavom zatrese protivničku mrežu i da obezbedi tri boda svojoj ekipi.

- Bio bih najsrećniji kada bi ovog puta uradio ono što nisam uspeo u Londonu. Nije mnogo prošlo od tad, ali i dalje mi je taj prizor često pred očima. Čak su mi i neki navijači večitog rivala rekli da žale što sam propustiop priliku da dam gol u Londonu, a možete da zamislite koliko je onda meni krivo zbog toga – poručio je Savić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.