HND: Udar na Novosti nije početak i kraj priče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 15:24

HND: Udar na Novosti nije početak i kraj priče

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) je upozorilo javnost na opasne nasrtaje predstavnika Domovinskog pokreta na nedeljnik Novosti, čiji izdavač je Srpsko nacionalno veće (SNV), a čije gašenje ta stranka otvoreno traži, ali i na primljene pretnje koje su prosleđene policiji.
Predsednik HND-a Hrvoje Zovko istakao je da je poslednjih dana ''zaprimljeno više odvratnih i gnusnih pretnji' protiv novinara Novosti, od kojih su neke došle i na adresu Hrvatskog novinarskog društva".
''HND zahvaljuje hrvatskoj policiji na brzoj reakciji koja je odmah po našoj dojavi izašla na teren i obavila potrebne razgovore. Verujem da će policija brzo doći do raznih hulja, kukavica koji prete našim koleginicama i kolegama'',...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stižu oštre osude zbog najave ukidanja nedeljnika Novosti

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Maj.2024, 06:31

M. P. . .. SEEMO oštro osudio najavu Domovinskog pokreta o ukidanju HR nedeljnika Novosti .. Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printskrin: Dnevnik.hr . . Nakon Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Evropske federacija novinara (EFJ), Medijska...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.