Izvor: eKlinika.rs, 14.Maj.2024, 15:00

Šta sve može da otkrije koronarni angiogram i kada se primenjuje ova procedura

Koronarni angiogram deo je opšte grupe srčanih testova i tretmana koji se nazivaju kateterizacija srca. Postupak može da traje 15 do 20 minuta ili do nekoliko sati, u zavisnosti od toga koliko je test težak i koliko se tretmana daje. U zavisnosti od rezultata pacijenata, procedura može da pomogne  lekaru da odluči koji tretman treba primeniti u daljem lečenju.
Koronarni angiogram pokazuje protok krvi kroz koronarne arterije Koronarni angiogram pokazuje protok krvi kroz koronarne arterije. Za ovaj test, boja se ubrizgava u malu venu na ruci i to čini ovaj test manje invazivnim od tradicionalnog angiograma. Pacijent zatim leži na krevetu koji prolazi kroz otvor u obliku krofne u CT skeneru kako bi se pokazale detaljne slike...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.