Izvor: Blic, 22.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Kevina Kigena, Sanderlend iznenadio Vilu

Dok se čeka nedeljna ludnica i dva velika derbija Premijer lige Mančester Junajted - Liverpul i Čelsi - Arsenal, Kevin Kigen i Roj Kin su uspeli da budu apsolutni pobednici prvog dana 31. kola.

Kigen je stigao do svoje prve pobede posle povratka u Njukasl, iako "svrake" nisu baš oduševile protiv Fulama. Crno-beli su na Sejnt Džejms izašli u prilično ofanzivnoj formaciji, što im se isplatilo već u 6. minutu kada je mrežu zatresao Mark Viduka. Posle vodećeg gola gledana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je uobičajeno loša slika Njukasla na sredini terena, ali gosti nisu uspeli to da iskoriste. Pobedu je potvrdio Majkl Oven u finišu, kada je na centaršut Žeremija glavom zatresao mrežu Kejsija Kelera po treći put na utakmici (drugi gol Njukasla poništen zbog sumnjivog ofsajda). Fulam je posle ovog poraza ostao zakovan u zoni ispadanja.

Ni Roj Kin i njegov Sanderlend ne blistaju ove sezone, a čuveni Irac se obratio psiholozima i poslao celu ekipu na terapiju, koja je već danas dala rezultate - momci sa Stadiona svetlosti su iznenadili Aston Vilu i upisali prvu pobedu na strani ove sezone - 1:0. Pristojan meč za gledanje, u kojoj je Vila ipak igrala bolje, rešen je u 83. minutu golom Čopre.

Na Riboku je gledan verovatno najdosadniji meč dana, gde su Bolton i Mančester siti odigrali bez golova. Domaći se već lagano mire sa učešćem u Čempionšipu sledeće sezone, a ovaj rezultat boli i "građane", kojima ispuštanje bodova protiv ekipa sa donjeg dela tabele ne treba u borbi za mesto u Evropi. Bolji rezultat je ostvario Blekburn, koji posle lagane pobede nad Viganom od 3:1 i to sa igračem manje ostao u dobroj pozicij za Kup UEFA.

U još jednom od današnjih duela sa začelja Reding je na Madejskom zasluženo pobedio Birmingem sa 2:1. Očekivani rezultati su viđeni u Midlsbrou, gde je Derbi kaunti ponovo poražen (23. put u sezoni) i na Vajt Hart Lejnu, gde je Totenhem lako izašao na kraj sa Portsmutom.

Everton je u poslednjem meču dana odigrao nerešeno 1:1 sa Vest Hemom u Liverpulu i tako posustao u trci za gradskim rivalima.

Rezultati 31. kola Premijer lige:

Totenhem - Portsmut 2:0

(Bent 80, O'Hara 82)

Njukasl - Fulam 2:0

(Viduka 6, Oven 82)

Aston Vila - Sanderlend 0:1

(Čopra 83)

Blekburn - Vigan 3:1

(Santa Kruz 12, 63, Roberts 45 - King 17p)

Midlzbro - Derbi 1:0

(Šanli 32)

Reding - Birmingem 2:1

(Bikej 33, 79 - Zarate 64)

Bolton - Mančester Siti 0:0

Everton - Vest Hem 1:1


(Jakubu 8 - Ešton 68)

Nedelja:

Mančester Junajted - Liverpul 14.30h

Čelsi - Arsenal 17.00h

Tabela: Mančester j. (-1) 70, Arsenal (-1) 67, Čelsi (-1) 65, Liverpul (-1) 59, Everton 57, Portsmut 50, Aston Vila 49, Blekburn 49, Mančester siti 49, Vest Hem 44, Totenhem 39, Midlsbro 34, Njukasl 32, Vigan 31, Reding 31, Sanderlend 30, Birmingem 27, Bolton 26, Fulam 23, Derbi 10.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanderlend pobedio na Vila Parku

Izvor: B92, 22.Mar.2008

..Fudbaleri Evertona igrali su sa Vest Hemom 1:1 u 31. kolu Premijer lige, čime su umanjili izglede za plasman u Ligu šampiona. Najveći uspeh dana ostvario je Sanderlend, koji je kao gost savladao Aston Vilu, čime se odmakao od zone ispadanja. U nedelju su na programu dva velika duela, koja će imati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.