Preporuka  visokoškolskim ustanovama da produže studiranje za još jednu godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2022, 12:16

Preporuka visokoškolskim ustanovama da produže studiranje za još jednu godinu

Ministarstvo prosvete preporučilo je visokoškolskim ustanovama (VSSU) da studentima kojima je istekao rok za završetak studija u dvostrukom, odnosno trostrukom broju školskih godina, produže studiranje po započetom studijskom programu za još jednu godinu.

Na taj način njima će biti omogućeno da u školskoj 2022/2023. godini zadrže status studenata bez reupisa na studijski program, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Preporuka Ministarstva je da se studiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za godinu dana po započetom studijskom programu produžava na lični zahtev studenta, bez posebne novčane naknade za administrativne troškove upisa.

Prema Zakonu o visokom obrazovanju, broj godina za studiranje je ograničen na dvostruki, odnosno trostruki broj školskih godina.

Ministarstvo je tu preporuku uputilo visokoškolskim ustanovama zbog okolnosti izazvanih epidemijom kovid-19 u prethodne dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete i Vlada zaboravili magistrante i doktorande

Izvor: Danas, 22.Sep.2022

Vlada Srbije je na predlog Ministarstva prosvete donela zaključak kojim se starim studentima osnovnih studija i onim koji su upisani na više škole produžava rok za diplomiranje, ali u tom zaključku nisu pomenuti studenti magistarskih i doktorskih studija koji su do sada uvek bili obuhvaćeni zakonskim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.