Počinje US Open: Rodžer i Endi žele Novakov presto, Ana i Jelena veruju u pobede!

Izvor: Blic, 26.Avg.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje US Open: Rodžer i Endi žele Novakov presto, Ana i Jelena veruju u pobede!

U Njujorku će u ponedeljak 27. avgusta početi poslednji, četvrti Gren slem u godini, US Open. U muškoj konkurenciji titulu brani Novak Đoković, a u ženskoj Samanta Stosur.

Treba naglasiti da će svi srpski teniseri (Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski), na terene izaći drugog dana turnira, odnosno u utorak uveče.

Sedmoro naših tenisera pokušaće da u singl i dubl konkurenciji doguraju što dalje, a najveće šanse daju se, logično, braniocu titule, Novaku Đokoviću, kojeg je sreća napokon pogledala kada je žreb u pitanju.

Novak turnir započinje mečom sa Italijanom Paolom Lorencijem, a u drugom kolu ga očekuje pobednik meča između kvalifikanta i Brazilca Rožerija Dutre Silve.

U trećem kolu bi trebalo da igra sa Francuzom Žilijenom Benetoom (31. nosilac) koji je ove godine najviše namučio Rodžera Federera, i na kojeg Novak mora obratiti posebnu pažnju.

Ako, nadajmo se prođe Benetoa, Novak bi u osmini finala trebalo da odmeri snage sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom ili Ukrajinacem Alesandrom Dolgopolovim.

U slučaju da favoriti vežu nekoliko pobeda, četvrtfinale bi donelo okršaj Đokovića i Huana Martina del Potra.

Ovde se pali crvena lampica, odnosno alarm, jer se dobro zna kako je Novak prošao na Olimpijskim igrama protiv Argentinca.

Pored Đokovića najveći favoriti za osvajanje turnira, Rodžer Federer i Endi Marej, nisu u njegovom delu kostura, pa se s njima može sastati samo u finalu. U Novakovom delu kostura su najveći favoriti Džon Izner i David Ferer.

Drugi najbolje rangirani srpski teniser, Janko Tipsarević u prvom kolu igra protiv Francuza Gijoma Rufana, dok bi u drugom kolu sačekao Jana Hajeka (Češka) ili Brajana Bejkera (SAD).

U trećem kolu bi pao i prvi srpski duel, pošto bi Janko igrao protiv Viktora Troickog, a njega na startu turnira čeka Nemac Sedrik Marsel Štebe.

U konkurenciji teniserki, Ana Ivanović turnir započinje duelom sa kvalifikantkinjom Elinom Svitolinom iz Ukrajine, dok bi u drugom kolu odmerila snage sa Kimikom Date Krum ili Sofijom Arvidson.

U trećem kolu bi "naletela" na prvu "opasniju" protivnicu, Frančesku Skjavone. Jelena Janković otvara US open mečom sa Katarinom Bondarenko, a u drugom kolu imaće za protivnicu verovatno Šahar Per.

Ako odigra kako je nekada umela, u trećem kolu bi zakazala duel sa Agnješkom Radvanskom, drugom teniserkom sveta.

Bojana Jovanovski ima vrlo nepredvidivu protivnicu u prvom kolu, Nemicu Monu Bartel, koja je ove sezone u stanju da i jače od sebe pobedi "s nulom" ali i da bude eliminisana od neke kvalifikantkinje.

US Open igra se za ukupan nagradni fond od 25.5 miliona dolara, dok će pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi po 1.9 miliona dolara.

Povezane vesti: Đokovića tokom treninga za US open zaprosio - dečak! /video/ Đoković drugi nosilac na US openu Sramota: Organizatori US Opena na pehar izgravirali ime Novak Đokovik!
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Tenis,   Viktor Troicki,   Nenad Zimonjić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje US Open: Rodžer i Endi žele Novakov presto, Ana i Jelena hoće pobede!

Izvor: Blic, 26.Avg.2012

U Njujorku će u ponedeljak 27. avgusta početi poslednji, četvrti Gren slem u godini, US Open. U muškoj konkurenciji titulu brani Novak Đoković, a u ženskoj Samanta Stosur...Treba naglasiti da će svi srpski teniseri (Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović,...

Nastavak na Blic...

Gren slem pre broja 1

Izvor: Politika, 26.Avg.2012

Nije me mnogo pogodio gubitak prvog mesta na ATP listi – kaže Srbin o Bez potcenjivanja Lorencija o Lepo sećanje na forhend viner kojim sam spasio meč loptu u prošlogodišnjem polufinalu..Došlo je vreme da se proba Velika jabuka. Danas u Njujorku počinje poslednji gren slem u sezoni, a čiji...

Nastavak na Politika...

Mekinro: Đoković osvaja US open

Izvor: Akter, 27.Avg.2012, 21:16

Legendarni američki teniser Džon Mekinro predviđa da će Novak Đoković uspeti da odbrani titulu na Ju-Es Openu

Nastavak na Akter...

Mekinro: Novak osvaja Ju-Es open

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Avg.2012

Legendarni američki igrač Džon Mekinro predviđa da će Novak Đoković uspeti da odbrani titulu na Ju–Es Openu, poslednjem gren slem turniru sezone koji je počeo danas u Njujorku.. Četvorostruki pobednik tog turnira smatra da je teško izabrati ko će ove godine biti najbolji pošto su, pored...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Mekinro: Nole osvaja Ju-Es Open

Izvor: RTS, 27.Avg.2012

Džon Mekinro uveren je da će Đoković uspeti da odbrani titulu na Ju-Es Openu. Iako je konkurencija velika i bez Nadala, u glavne predendente za trofej Mekinro svrstava i Federera i Marija, ali našem asu daje najveće šanse...Legendarni američki teniser Džon Mekinro predviđa da će Novak Đoković...

Nastavak na RTS...

Mekinro: Đoković ima najveće šanse da osvoji US Open!

Izvor: Blic, 27.Avg.2012

Legendarni američki teniser Džon Mekinro predviđa da će Novak Đoković uspeti da odbrani titulu na US Openu, poslednjem Grend slem turniru sezone koji počinje u Njujorku...Četvorostruki pobednik tog turnira smatra da je teško izabrati ko će ove godine biti najbolji pošto su, pored Đokovića,...

Nastavak na Blic...

Federer: Novak je favorit

Izvor: medio.rs, 28.Avg.2012, 10:35

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da Novak Đoković zaslužuje epitet favorita na poslednjem Gren slemu sezone, US Openu.

Nastavak na medio.rs...

Federer: Đoković je favorit

Izvor: Akter, 28.Avg.2012

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da je Novak Đoković favorit za osvajanje US opena, prenose američki mediji

Nastavak na Akter...

Federe: Đoković je favorit!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2012

Uprkos sjajnom letu i povratku na prvo mesto ATP liste, Rodžer Federer insistira da je Novak Đoković i dalje prvi favorit za osvajanje US Opena...Rodžer Federer (30) vratio se na prvo mesto ATP liste i to pobedom nad Novakom Đokovićem (25) u polufinalu junskog Vimbldona. Tada je Srbinu uzeo i titulu...

Nastavak na Mondo...

Federer: Novak je favorit na US Openu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2012

Švajcarac Rodžer Federer iskusno se oslobodio pritiska na početku ovogodišnjeg US Opena, izjavom da je za njega Novak Đoković najveći favorit za osvajanje poslednjeg gren slem turnira... ..Iskusan - Rodžer Federer.. .. ..Federer se, otkako je došao u Njujork, svim silama trudi da ne bude...

Nastavak na Vesti-online.com...

Novak najbolji na betonu

Izvor: Politika, 28.Avg.2012

„Mislim da Đoković ima šansu da ponovo bude na nivou iz 2011. godine”, kaže selektor Dejvis kup reprezentacije SAD Džim Kurijer..Od izveštača „Žurnala”..Njujork – Na Australijskom openu slavio je Novak Đoković, na Rolan Garosu Rafael Nadal, dok je na Vimbldonu pehar završio u rukama...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.