Počinje US Open: Rodžer i Endi žele Novakov presto, Ana i Jelena hoće pobede!

Izvor: Blic, 26.Avg.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje US Open: Rodžer i Endi žele Novakov presto, Ana i Jelena hoće pobede!

U Njujorku će u ponedeljak 27. avgusta početi poslednji, četvrti Gren slem u godini, US Open. U muškoj konkurenciji titulu brani Novak Đoković, a u ženskoj Samanta Stosur.

Treba naglasiti da će svi srpski teniseri (Novak Đoković, Janko Tipsarević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski), na terene izaći drugog dana turnira, odnosno u utorak uveče.

Sedmoro naših tenisera pokušaće da u singl i dubl konkurenciji doguraju što dalje, a najveće šanse daju se, logično, braniocu titule, Novaku Đokoviću, kojeg je sreća napokon pogledala kada je žreb u pitanju.

Novak turnir započinje mečom sa Italijanom Paolom Lorencijem, a u drugom kolu ga očekuje pobednik meča između kvalifikanta i Brazilca Rožerija Dutre Silve.

U trećem kolu bi trebalo da igra sa Francuzom Žilijenom Benetoom (31. nosilac) koji je ove godine najviše namučio Rodžera Federera, i na kojeg Novak mora obratiti posebnu pažnju.

Ako, nadajmo se prođe Benetoa, Novak bi u osmini finala trebalo da odmeri snage sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom ili Ukrajinacem Alesandrom Dolgopolovim.

U slučaju da favoriti vežu nekoliko pobeda, četvrtfinale bi donelo okršaj Đokovića i Huana Martina del Potra.

Ovde se pali crvena lampica, odnosno alarm, jer se dobro zna kako je Novak prošao na Olimpijskim igrama protiv Argentinca.

Pored Đokovića najveći favoriti za osvajanje turnira, Rodžer Federer i Endi Marej, nisu u njegovom delu kostura, pa se s njima može sastati samo u finalu. U Novakovom delu kostura su najveći favoriti Džon Izner i David Ferer.

Drugi najbolje rangirani srpski teniser, Janko Tipsarević u prvom kolu igra protiv Francuza Gijoma Rufana, dok bi u drugom kolu sačekao Jana Hajeka (Češka) ili Brajana Bejkera (SAD).

U trećem kolu bi pao i prvi srpski duel, pošto bi Janko igrao protiv Viktora Troickog, a njega na startu turnira čeka Nemac Sedrik Marsel Štebe.

U konkurenciji teniserki, Ana Ivanović turnir započinje duelom sa kvalifikantkinjom Elinom Svitolinom iz Ukrajine, dok bi u drugom kolu odmerila snage sa Kimikom Date Krum ili Sofijom Arvidson.

U trećem kolu bi "naletela" na prvu "opasniju" protivnicu, Frančesku Skjavone. Jelena Janković otvara US open mečom sa Katarinom Bondarenko, a u drugom kolu imaće za protivnicu verovatno Šahar Per.

Ako odigra kako je nekada umela, u trećem kolu bi zakazala duel sa Agnješkom Radvanskom, drugom teniserkom sveta.

Bojana Jovanovski ima vrlo nepredvidivu protivnicu u prvom kolu, Nemicu Monu Bartel, koja je ove sezone u stanju da i jače od sebe pobedi "s nulom" ali i da bude eliminisana od neke kvalifikantkinje.

US Open igra se za ukupan nagradni fond od 25.5 miliona dolara, dok će pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi po 1.9 miliona dolara.

Povezane vesti: Đokovića tokom treninga za US open zaprosio - dečak! /video/ Đoković drugi nosilac na US openu Sramota: Organizatori US Opena na pehar izgravirali ime Novak Đokovik!
Pogledaj vesti o: US Open,   Jelena Janković,   Nenad Zimonjić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.