Partizan u Londonu: Meč za uživanje (FOTO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Londonu: Meč za uživanje (FOTO)

Crno-beli bez šansi da prezime u Evropi, Totenhem pobedom overava plasman u narednu fazu, oba tima desetkovana povredama

Partizan na Ostrvu. Mada istorija pamti golčinu Dragana Mancea protiv Kvins Park Rendžersa, rafal ĐurovskogŠćepovića pre četvrt veka u Glazgovu i herojsku pobedu nad Njukaslom vrednu prvog plasmana u Ligu šampiona, skoro svaka poseta crno-belih kolevci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbala ima prizvuk lošeg rezultata. Malo zbog tek dve pobede u 12 susreta na području Velike Britanije, malo više zbog drastičnog pada kvaliteta srpskog fudbala, a najviše usled činjenice da više nema ni matematičku šansu za prolaz dalje, gostovanje Parnog valjka Totenhemu veći deo javnosti doživljava kao siguran odlazak u još jedan poraz.

Ne i trener Marko Nikolić, koji pred duel petog kola Lige Evrope uverava da ekipa iz Humske 1 poseduje kvalitet da možda i iznenadi renomiranog rivala na njegovom Vajt Hart Lejnu (21.05, TV RTS) i tako ga uspori na putu ka narednoj fazi takmičenja.

Sudariće se dva dobra tima na dobrom terenu, ne verujem da domaćin može nešto mnogo da promeni u odnosu na susret u Beogradu, baš kao što ni mi nećemo previše menjati način igre“, kaže Nikolić i dodaje da mu ne pada na pamet da preti Pevcima, već samo želi od svoje ekipe da pruži maksimum. „Veliko je zadovoljstvo za nas u Partizanu što ćemo igrati utakmicu u kolevci fudbala, u ambijentu inspirativnom za sve igrače, posebno mlađe koji bi trebalo da steknu iskustvo i izmere se protiv jednog od najboljih timova Premijer lige. Zbog toga je ova utakmica za uživanje“.

S obzirom da je Partizan u minulom kolu Grupe C izgubio d Bešiktaša (1:2) i tako ostao bez prilike da se bori za evropsko proleće jasno je da susret sa Totenhemom za ekipu iz Humske 1 ima više revijalni nego takmičarski značaj. Pogotovu što priznaju i na Topčiderskom brdu da im je nedeljno gostovanje Novom Pazaru daleko važnije od ovog u Londonu, pa je to verovatni razlog što je u Beogradu ostao Nikola Drinčić (lakša povreda kolena) i što na put nije krenuo ni Danilo Pantić, kako bi pokušao da se oporavi za susret u prvenstvu.

Nama je do kraja jeseni ostalo pet utakmica i kad izađeš na teren prirodno je da svaku očekuješ da dobiješ. Moramo, ipak, da budemo svesni da nam je Superliga prioritet, ali ćemo svakako pokušati da i protiv Totenhema odigramo kvalitetno i pokažemo da remi na našem stadionu u prvog kolu ovog takmičenja nije bio slučajan“, ne predaje se tek tako Partizanov univerzalac Branko Ilić.

Kolika je razlika između Totenhema i Partizana možda najbolje pokazuje činjenica da je engleski klub letos na pojačanja potrošio oko 40 miliona evra, za razliku od crno-belih koji nisu uložili ništa (!?), ali i u tako postavljenog odnosu snaga Pevci nisu sigurni učesnici naredne faze. Doduše, vrlo su blizu, imaju osam bodova i zajedno sa Bešiktašom dele lidersku poziciju, ali da bi prošli dalje potrebna im je pobeda nad srpskim predstavnikom koji je – opet – jedini bod osvojio baš protiv tima Maurisija Poketina.

Ovo je bitna utakmica za Totenhem. Želimo da se kvalifikujemo u šesnaestinu finala i jasno smo stavili do znanja da planiramo da doguramo što dalje u Ligi Evrope. Partizan nam je otežao posao u Beogradu, međutim, siguran sam da ćemo na Vajt Hart Lejnu stvoriti više prilika i pobediti. Biće sjajan meč, a pošto igramo kod kuće, nadamo se pobedi i prolasku dalje“, poručio je Hari Kejn, najefikasniji napadač Totenhema ove sezone koji je na 16 utakmica u svim takmičenjima dao 11 golova, od čega sedam u Ligi Evrope.

Poput crno-belih, suočava se i domaćin sa kadrovskim problemima, pa zbog povreda i suspenzija u kombinaciji nisu Adebajor, Čadli, Kapu, Rouz, Tauzend, Kabul i Facio.

Očekivani sastav Partizana: Lukač – B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov – S. Marković, S. Ilić, A. Živković, Ninković – Škuletić, Lazović.

PIŠE: Aleksandar Joksić
Pogledaj vesti o: Partizan,   London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.