Kreće Mundijal, Rusija protiv Saudijske Arabije na startu, Srbija igra u nedelju

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće Mundijal, Rusija protiv Saudijske Arabije na startu, Srbija igra u nedelju

Svetsko prvenstvo u fudbalu, 21. po redu, kreće večeras u Moskvi, na stadionu "Lužnjiki", utakmicom između domaćina Rusije i Saudijske Arabije, a titulu brani Nemačka.

Posle osam godina među 32 najbolje selekcije na planeti je i Srbija, koja na turniru startuje u nedelju protiv Kostarike u Samari, a rivali u E grupi su joj i Brazil i Švajcarska.

 Foto: AP/Rebecca Blackwell
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Pored Samare i Moskve, utakmice na najvećoj smotri fudbala u Rusiji igraće se u još devet gradova - Njižnjem Novgorodu, Volgogradu, Jekaterinburgu, Saransku, Rostovu na Donu, Kaljiningradu, Kazanju, Sočiju i Sankt Peterburgu, s tim da ruska prestonica daje dva stadiona - Oktritije arenu i Lužnjiki.

It is a big day for #RUS

But how have host nations performed in previous #WorldCup editions?

Our Visual Story explains... #RUSKSA https://t.co/4CWFBsfXUE

Za velelepna, moderna zdanja i okolnu infrastrukturu Vlada Rusije uložila je čak 20 milijardi dolara, svi su u državnom vlasništvu i sa najvišim kriteterijumima FIFA, uz maksimalne mere bezbednosti, pa se očekuje da organizacija bude na vrhunskom nivou.

Titulu prvaka sveta brani Nemačka, a dugačak je red glavnih izazivača.

 Foto: AP/Felipe Dana

Tu su petostruki šampion Brazil, potom Argentina, Francuska, Belgija, evropski prvak Portugalija, Španije koja je pred start takmičenja smenila selektora Ðulena Lopetegija i postavila Fernanda Jera, ali možda i neke druge selekcije koji iz potaje čeka svoju šansu.

Za Srbiju bi veliki uspeh bio da prođe grupnu fazu, što će biti mnogo lakše ako na startu savlada nezgodnu Kostariku pre utakmica protiv Švajcarske 22. juna u Kaljiningradu i pet dana kasnije Brazila u Moskvi.

Pre 17 sati, za kada je zakazan početak utakmice Rusija - Saudijska Arabija pred 80.000 gledalaca na Lužnjikiju, biće upriličeno svečano otvaranje Mundijala uz prigodan program sa britanskom pop zvezdom Robijem Vilijamsom u centru pažnje.

 Foto: AP/Rebecca Blackwell

Sastav grupa na SP:

A grupa: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija.

B grupa: Španija, Portugalija, Maroko, Iran.

C grupa: Francuska, Danska, Peru, Australija.

D grupa: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija.

E grupa: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija.

F grupa: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja.

G grupa: Belgija, Engleska, Panama, Tunis.

H grupa: Poljska, Kolumbija, Senegal i Japan.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Petarda" Rusa protiv Saudijske Arabije na startu Mundijala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2018

Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je danas Saudijsku Arabiju 5:0 (2:0) u utakmici 1. kola A grupe na Svetskom prvenstvu...Golove za ruski tim postigli su Juri Gazinski u 12, Denis Čerišev u 43. i 90+1, Artem Dzuba u 72. i Aleksandar Golovin u 90+4 minutu...Domaća selekcija bila je bolji protivnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.