Kobi Brajant dobio statuu ispred arene Lejkersa VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 10:14

Kobi Brajant dobio statuu ispred arene Lejkersa VIDEO

Los Anđeles Lejkersi otkrili su statuu Kobiju Brajantu na "Star Plazi", ispred svoje Kripto Arene.

Brajant se pridružio Medžiku Džonsonu, Karimu Abdul-Džabaru, Eldžinu Bejloru, Džeriju Vestu, Čiku Hernu i Šekilu O'Nilu kao legendama Lejkersa koje su dobile statuu.

Brajant je poginuo u helikopterskoj nesreći pre četiri godine.

"Zahvalna sam svima koji su pomogli da se dogodi ovaj poseban dan. Da se zna, Kobi je odabrao pozu koju vidite, ako nekome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možda smeta. Tako je kako je. Pustiću vas uz jednu čuvenu izjavu svog supruga: 'Ostavi igru bolju nego što si je našao, a kada dođe vreme da odeš, otiđi kao legenda'. To je i uradio", rekla je Vanesa Brajant.

Svih 20 NBA sezona je proveo u Lejkersima, što je rekord nekog tima, a postao je tek peti igrač u istoriji koji je igrao dve decenije.

Brajant je postigao 33.643 poena u karijeri, po čemu je treći u istoriji lige, prosečno beleživši 25 po utakmici, uključujući 60 u svom poslednjem meču 13. aprila 2016.

"Statua možda izgleda kao Kobi, ali u stvari tako izgleda izuzetnost, tako izgleda disciplina, tako izgleda posvećenost, tako izgleda porodična ljubav. Činjenica da svi ti kvaliteti dolaze u jednom obliku u jednom izuzetnom zgodnom čoveku je samo bonus", rekla je legenda Lejkersa Abdul-Džabar.

Rekord karijere je ostvario 22. januara 2006. protiv Toronto Reptorsa kojima je ubacio 81 poen, što je drugi najbolji učinak u istoriji.

Bio je Ol-star 18 poena, pet puta NBA prvak, dvostruki olimpijski šampion i jednom MVP NBA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Emotivni Šek o Kobiju: Da imam jednu želju... VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2024

Šekil O'Nil imao je emotivan monogol nakon što su Lejkersi otkrili statuu Kobiju Brajanutu ispred svoje Arene u Los Anđelesu...Brajant se pridružio Medžiku Džonsonu, Karimu Abdul-Džabaru, Eldžinu Bejloru, Džeriju Vestu, Čiku Hernu i upravo O'Nilu kao legendama Lejkersa koje su dobile statuu..."Prelepa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.