PREDSTAVA POSLE KOJE MUŠKARCIMA NIJE UDOBNO U ZAJEČARU

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Maj.2024, 05:02

PREDSTAVA POSLE KOJE MUŠKARCIMA NIJE UDOBNO U ZAJEČARU

Zaječar, 28. maj – Predstava „Noć u kući gospodina Kolaka” koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Irfan Mensur imaće večeras od 20 sati susret sa zaječarskom publikom u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović”. Igraju: Boda Ninković. Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.
– Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera. Ponovo. Nakom 15 godina od mog prvog i jedinog takvog, a ujedno i debitanskog komada. „Ne igraj na Engleze” je >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << komad o tri antiheroja posle koga muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno. „Noć u kući gospodina Kolaka” je komad o tri antiheroja posle koga muškarcima nije udobno, a ženama je sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja – kaže pisac Vladimir Đurđević uz pitanje:
– Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?
Članak PREDSTAVA POSLE KOJE MUŠKARCIMA NIJE UDOBNO U ZAJEČARU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Predstava “Noć u kući gospodina Kolaka” večeras u Zaječaru

Izvor: Danas, 28.Maj.2024

U zaječarskom tetaru će u  utorak 28. maja od 20 sati biti odigrana predstava “Noć u kući gospodina Kolaka”, u produkciji Jugoarta,  koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Irfan Mensur.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.