KRAJ: Odlazak legende Hrvatske koju su Srbi voleli i poštovali (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Odlazak legende Hrvatske koju su Srbi voleli i poštovali (VIDEO)

Stavio tačku na karijeru.

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna u dresu Kaljarija završio je fudbalsku karijeru i vratio se u Šahtjor kako bi krenuo u trenerske vode. Tridesetsedmogodišnji Srna u narednom periodu radiće kao pomoćnik Luisa Kastra u klubu iz Donjecka, u kome je stekao status legende od 2003. do 2018. godine.

Za 15 godina u Šahtjoru postavio je klupski rekord po broju utakmica - 536, dao je 49 golova, a sa kapitenskom trakom osvojio čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 26 trofeja, među kojima su Kup UEFA i 10 titula prvaka Ukrajine. Poslednju sezonu kao igrač odigrao je u Seriji A u dresu Kaljarija, a onda se vratio među "rudare" po isteku ugovora. Srna, koji je igrao i za splitski Hajduk, sa 134 utakmice rekorder je i u selekciji Hrvatske, uz 22 gola.

Srnu su voleli svi na prostoru bivše Jugoslavije. Dete je iz mešovitog braka Bošnjaka Uzeira i Srpkinje Milke. Smrt oca zatekla ga je na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a kada se vratio na turnir isplakao se pred jednu utakmicu tokom intoniranja himne.

Srna je oduvek poštovao srpske sportiste, a jedan od sportskih uzora mu je bio Novak Đoković. Zato su ga i navijači u Srbiji voleli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.