OPEK zadržao prognozu rasta potražnje za naftom u 2024. na 2,2 miliona miliona barela dnevno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 15:24

OPEK zadržao prognozu rasta potražnje za naftom u 2024. na 2,2 miliona miliona barela dnevno

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) je u svom najnovijem majskom mesečnom izveštaju, koji je objavljen danas, potvrdila da očekuje rast potražnje za naftom od 2,2 miliona barela dnevno (bpd) u 2024. godini i dodatni rast potražnje od 1,8 miliona barela u 2025. godini.
Ova prognoza se ne razlikuje u odnosu na očekivanja iz prethodnog aprilskog izveštaja.
Organizacija prognozira da će svetski ekonomski rast u 2024. godini iznositi 2,8 odsto, a u 2025. blago ubrzati na 2,9 odsto, navodi se na veb stranici OPEK-a.
Američka privreda će prema očekivanjima OPEK-a porasti za 2,2 odsto u 2024, što predstavlja povećanje u odnosu na aprilsku prognozu ekonomskog rasta SAD za 2,1 odsto.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirno na tržištu nafte: Cene stabilne, grupa OPEK zadržala procenu snažnog rasta svetske potražnje za crnim zlatom u 2024.

Izvor: Blic, 15.Maj.2024, 09:38

Cene nafte u utorak su se neznatno promenile na međunarodnim tržištima jer je OPEC zadržao svoje prognoze svetske naftne potražnje za naftom, a investitori čekaju na podatke o američkoj inflaciji. Cena barela na londonskom se tržištu ostala gotovo ista kao i dan ranije, na 83,27 dolara, a na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.