Izabran tim sezone u Primeri: Šestorica iz Barselone, trojica iz Madrida, po jedan iz Sevilje i Valensije

Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran tim sezone u Primeri: Šestorica iz Barselone, trojica iz Madrida, po jedan iz Sevilje i Valensije

Nema Suareza i Nejmara, ali ni Serhija Ramosa... Luis Enrike trener godine

Prvenstvo je završeno pre tri sedmice, utisci su se formirali tokom reprezentativnih obaveza, a kad je i ona prošla Španci su odlučili da objave tim sezone. Zajednica klubova Primere izabrala je idealnih 11 u sezoni u kojoj je Barselona aposlutno dominirala ne samo tamošnjim, već i kontinentalnim fudbalom, te ne čudi što su među odbranima čak šestorica fudbalera katalonskog giganta.

Tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine poređan u formaciji 4-3-3 i izgleda ovako: Klaudio Bravo (Barselona) - Dani Alves (Barselona), Đerar Pike (Barselona), Nikolas Otamendi (Valensija), Đordi Alba (Barselona) - Hames Rodrigez (Real Madrid), Gžegož Krihovjak (Sevilja), Ivan Rakitić (Barselona) - Lionel Mesi (Barselona), Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid).

U skladu sa onim što su pomenuti igrači pružali na terenima u Španiji minulih deset meseci i čini se opravdanim, iako u njemu nema, na primer, igrača poput Nejmara, Luisa Suareza, Serhija Ramosa, Karlosa Bake...

Na primer, čileanski golman Bravo je primio najmanje golova (19 na 38 utakmica), Alves potvrdio da je najbolji bek možda i na svetu, Alba dominirao na levom boku, Pike ne samo štitio svoj, nego i napadao tuđi gol, isto se odnosi i na Nikolasa Otamendija koji je u fantastičnoj sezoni Valesnije bio čvrsta defanzivna karika, ali i strelac čak šest golova.

Sevilja jeste blistala minule sezone u napadu, posle Reala i Barse postigla je najviše golova (71), međutim, nije samo učinak ofanzivnog dela ekipe zaslužan za peto mesto na tabeli, već i ravnoteža na sredini terena koju je Andalužanima doneo Gžegož Krihovjak. Poljski reprezentativac je dobio simpatije stručnjaka zbog dobor pregleda igre, mirnog pasa i kvalitetnih rešenja, te se zasluženo našao u idealnih 11, gde je Hames Rodrigez premijernu sezonu u Španiji ukrasio sa po 13 golova i asistencija, a Ivan Rakitić prelazak na Nou Kamp sjajnim izdanjima i pakerskim sposobnostima (pet pogodaka, osam asistencija).

U napadu, naravno, nije bilo dileme kad se povede reč o Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu, treći napadač u zamišljenom timu Antoan Grizman iz Atletiko Madrida, strelac čak 22 gola, čime je potvrdio da je minula sezona zapravo sezona debitanata, pošto su osim njega u idealnom timu još četvorica igrača koja su leta 2014. promenila klub (Bravo, Krihovjak, Rakitić i Rodrigez).

Za najboljeg trenera u sezoni 2014/2015 proglašen je Luis Enrike, šef struke Barselone.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

DOMINACIJA BORDO-PLAVIH: Šestorica igrača Barse u idealnom timu Primere (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Jun.2015

Zajednica klubova Primere izabrala je idealnih 11 u sezoni u kojoj očekivano ima najviše igrača Barselone.  . . Katalonci su osvojili svoju petu titulu u poslednjih sedam godina i nastavili dominaciju u španskom fudbalu, pa očekivano u timu sezone imaju čak šestoricu igrača. .  Zanimljivo,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.