EL: Zvezda na krilima Cirbesa ubedljiva protiv Strazbura (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Okt.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda na krilima Cirbesa ubedljiva protiv Strazbura (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Strazbur u prvom kolu Evrolige rezultatom 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)

Iako je ovo bio prvi meč u novoj sezoni Evrolige, za Crvenu zvezdu je bio jedan od ključnih, jer je pobeda bila imperativ. Poraz nikako nije smeo da se desi, jer je ovo bio možda i jedini duel u kom su crveno-beli bili izraziti favoriti.
Možda baš zbog toga su izabranici Dejana Radonjića >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << meč počeli stegnuto, što se i odrazilo na početni rezultat. Ekipa Strazbura je pogađala gotovo sve šuteve sa distance, a u tome je prednjačio plejmejker Buboa koji je u tim momentima šutirao 3/3 za tri poena.
Međutim, posle tajm-auta Dejana Radonjića, Zvezda je zaigrala znatno bolje, pre svega u napadu, a tome je doprineo i ulazak mladog Marka Gudurića, debitanta u Evroligi, koji je sjajnom partijom iznenadio Francuze.
Na to se nadovezao nepogrešivi Maik Cirbes koji je u prvih 13 minuta upisao čak 14 poena. Posle dobre odbrane, Marko Simonović je trojkom doneo Zvezdi najveću prednost od sedam poena, a onda i Stefan Jović za ‘plus 11’. Toliko je iznosila i prednost crveno-belih na poluvremenu kada je bilo 43:32.

(Izvor: youtube / Sport Nation)
Zvezda je i u nastavku nastavila sa dobrom odbranom, što je najbolje oslikala krađa centra Cirbesa i poentiranje u kontranapadu.

(Izvor: youtube / Sport Nation)
Osim perioda kada je Strazbur došao do zaostatka od sedam poena, prednost Zvezde je rasla tokom meča, a pred kraj prvog poluvremena je vođstvo iznosilo i 17 poena, ali je pogodak Lelua sa svoje polovine na isteku četvrtine dodatno upozorio crveno-bele pred ulazak u poslednju deonicu.

(Izvor: youtube / Sport Nation)
Međutim, to nije pokolebalo crveno-bele koji su i u poslednjoj deonici dominirali i na kraju odneli ubedljivu pobedu od preko 20 poena razlike. Konačan rezultat bio je 81:59.
Najefikasniji na ovom susretu bio je Maik Cirbes sa 18 poena i sedam skokova, a imao je dobru pratnju u vidu Luke Mitrovića sa 13 i Stefana Jovića sa 12 postignutih poena. Na drugoj strani se istakao Rodrigo Buboa sa 17 i Vladimir Golubović sa 12 ubačenih poena.
U narednom kolu Crvena zvezda će gostovati šampionu Evrope Realu u Madridu, dok će Strazbur dočekati Fenerbahče.

Kombank Arena, 1. kolo Evrolige
Gledalaca: oko 14.000
Sudije: Irezuelo (Španija), Zamojski (Poljska), Haliko (Estonija).
CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 11, Mekel 4, Mitrović 13, Lazić 2, Simanić, Simonović 7, Skorcanitis 6, Nastić 2, Gudurić 6, Jović 12, Cirbes 18.
STRAZBUR: Koluns 2, Buboa 17, Lakomb 5, Lelup 11, Kembel 3, Ntilikina 1, Fofana 2, Golubović 12, Vims 4, Duport 2.


The post EL: Zvezda na krilima Cirbesa ubedljiva protiv Strazbura (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdin uraganski start u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2015

Rutinski, ubedljivo, bez ikakvih problema, Zvezda potvrdila kvalitet protiv ekipe Strazbura i upisala prvi trijumf ove sezone u elitnom evropskom takmičenju...Ekipa Crvene zvezde Telekom uspešno je započela svoj novi evroligaški pohod. U prvom kolu Grupe A, crveno-beli su pred nešto više od 14...

Nastavak na Sportske.net...

Tompson: Strazbur je jaka ekipa, ali mi smo bili vrlo motivisani

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

Rajan Tompson, letošnje pojačanje Crvene zvezde, bio je više nego zadovoljan trijumfom nad Strazburom (81:59) u prvom kolu Evrolige..."Bilo je sjajno. Sve vreme smo hteli da evroligašku sezonu počnemo pobedom i - to smo i uradili", rekao je Tompson za Sport klub i dodao:.."Strazbur je jaka ekipa....

Nastavak na Blic...

TOMPSON: Atmosfera je bila odlična, navijači su nas gurali da ‘pritiskamo’ još jače

Izvor: HotSport.rs, 15.Okt.2015

Bek Crvene zvezde Rajan Tompson večeras u duelu sa Strazburom odigrao je verovatno i najbolji meč od dolaska u Crvenu zvezdu, ali nakon utakmice nije želeo da ističe sebe i svoju igruu prvi plan.. . – Ovo je velika pobeda za tim. Vredno smo radili da bi došli do nje. Atmosfera u hali je bila fantastična,...

Nastavak na HotSport.rs...

EL: Zvezda deklasirala Strazbur

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Okt.2015, 00:49

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su treći uzastopni nastup u Evroligi sigurnom pobjedom protiv Strazbura rezultatom 81:59. Pred oko 14.500 gledalaca u Kombank areni ekipa Dejana Radonjića loše je počela oba poluvremena, ali je u preostalom dijelu utakmice u potpunosti nadigrala francuskog vicešampiona. Uz...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.