Ubedljiva Zvezda

Izvor: MVP.rs, 15.Okt.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva Zvezda

U prvom kolu Evrolige, crveno-beli su savladali Strazbur.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedom su započeli najelitnije evropsko takmičenje. Pred 14.338 gledalaca u beogradskoj "Komank Areni" rutinski su savladali francuski Strazbur rezultatom 81:59.

Uprkos lošijem početku utakmice, Zvezda je brzo uhvatila ritam, početkom drugog perioda stigla do vođstva i do kraja u potpunosti kontrolisala meč. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Preokret u igri čete Dejana Radonjića stigao je ulaskom u igru Majka Cirbesa i Marka Gudurića. Lomili su srpski šampioni odbranom svog rivala. Iz jake odbrane izlazile su lake kontre, koje su mnogo olakšale posao u napadu, koji je večeras bio na zavidnom nivou.

Sjajne role Cirbesa i Gudurića nastavili su Stefan Jović i Luka Mitrović, koji je sve poene postigao u drugom poluvremenu i time je svojoj ekipi trasirao put do lake pobede. Cirbes je utakmicu završio sa 18 postignurih poena i sedam skokova, Jović je uz 12 poena imao i pet asistencija, Mitrović je dodao 13 pogodaka i šest uhvaćenih lopti. Dušebrižnicima i kritičarima, Radonjić je usta začepio sa 17 minuta pruženih Marku Guduriću koji mu je vratio maestralnom partijom u oba smera (šest poena, tri skoka i po četiri asistencije i ukradene lopte).

U poraženom sastavu Rodrigo Buboa je ubacio 17 poena, Vladimir Golubović je ubacio 12, a Džeremi Lelup 11. U narednom kolu Evrolige, Zvezda će na najteže gostovanje, u Madrid, aktuelnom šampionu, Realu. Strazbur će teško do pobede i u drugom kolu, jer im u goste dolazi turski Fenerbahče.

Uskoro opširnije...

(foto: euroleague.net)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.