Zvezdin uraganski start u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin uraganski start u Evroligi!

Rutinski, ubedljivo, bez ikakvih problema, Zvezda potvrdila kvalitet protiv ekipe Strazbura i upisala prvi trijumf ove sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Ekipa Crvene zvezde Telekom uspešno je započela svoj novi evroligaški pohod. U prvom kolu Grupe A, crveno-beli su pred nešto više od 14 hiljada gledalaca lako izašli na kraj sa francuskim Strazburom i na kraju trijumfovali sa 81-59.

Gosti su jedino tokom prve četvrtine pružili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ozbiljan otpor, imali su i blagu prednost u tom delu igre, ali već od druge deonice je sve došlo na svoje mesto.

Zvezda je pojačala odbranu, proradio je i šut za tri poena, uz ponovo sjajnog Maika Cirbesa pod košem i prednost Radonjićevog tima je sve više rasla kako je meč odmicao.

Na poluvreme se otišlo sa 11 poena prednosti u korist Crvene zvezde (43-32), da bi Strazbur u uvodnim minutima drugog poluvremena ponovo zaigrao nešto bolje i smanjio na sedam poena ''minusa'' - 49:42.

Ipak, srpski šampion je brzo odgovorio, postigla je Zvezda dosta lakih poena, posle ''krađe'' u odbrani i do kraja se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će crveno-beli rešiti ovaj meč u svoju korist.

Ono što može da raduje navijače Crvene zvezde, jeste i činjenica da je svoj prvi evroligaški nastup upisao i 20-godišnji Marko Gudurić, koji je ostavio odličan utisak, pogodio je i jednu trojku u finišu treće četvrtine i za njega je ovo sjajno iskustvo.

Takođe, nekoliko minuta je na terenu proveo i Nikola Rebić, na koga će se trener Radonjić sve više oslanjati u nastavku sezone.

Na kraju, najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Maik Cirbes sa 18 poena (9-12 za dva poena) i sedam skokova, Luka Mitrović je upisao 13, Stefan Jović 12, a Rajan Tompson 11 poena.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Loš početak 'srpskog' Panatinaikosa

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2015, 18:58

Lokomotiva 'udarila' ekipu koju predvodi srpski trener Aleksandar Đorđević...Lokomotiva je u prvom kolu zasluženo slavila protiv ekipe Panatinaikosa rezultatom 81:70...U prvoj četvrtini klub iz Atine je krenuo silovito i u jednom trenutku su imali čak prednost od 10 poena. Ipak do kraja ovog dela...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.