Izvor: Danas, 15.Okt.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovit start Zvezde u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde silovito su startovali u novoj sezoni Evrolige, a ubedljiva pobeda nad francuskim Strazburom od 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11) mogla bi biti putokaz i zagrevanje za znatno teže duele u grupi A kada se koplja ukrste sa braniocem titule Realom, Fenerbahčeom ili Himkijem. Izabranici Dejana Radonjića su u potpunosti nadigrali rivala u solidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ispunjenoj Kombank areni, predvođeni Cirbesom koji je sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti potvrdio da je dostojna zamena za Bobana Marjanovića, odnosno da će on voditi kolo pod košem, dok će novajlija sa bogatim evroligaškim iskustvom Sofoklis Skorcanitis biti dobra ispomoć dok se ne vrati u formu. Veliki doprinos dao je i kapiten Luka Mitrović sa 13 poena, odnosno Jović koji je imao poena manje.

-            Strazbur je bolje otvorio meč u Beogradu, diktirao je tempo u prvoj četvrtini, ali su Cirbes i Tompson držali Zvezdu u egalu. Nemački centar je imao solo partiju u tim trenucima, ali su gosti zahvaljujući odličnom postotku šuta držali priključak. Sve dok nije proradila crveno-bela spoljna linija predvođena “rezervnim” kreatorima igre Jovićem i debitantom u Evroligi Gudurićem koji su pokazali da su u najmanju ruku konkurentni zvučnom pojačanju iz Izraela Mekelu. Trojka reprezentativnog beka i samopouzdanje mladog plejmejkera raširili su odbranu Francuza, a kada je pogodio i Simonović otišlo se na dvocifrenu razliku (37:26).

            Izuzev male krize kada su se gosti spustili na “minus sedam” (49:42), sve je bilo u Zvezdinoj režiji. Otišli su domaći igrači najpre na 17 poena viška, a kada je u 36. minutu na semaforu stajalo 75:53, bilo je jasno da je ubedljiv trijumf na pomolu, na kraju upravo sa 22 poena viška, te ne čudi Radonjićevo zadovoljstvo nakon poslednjeg zvuka sirene.

            - Čestitke momcima, hvala i navijačima na ambijentu. Desilo se ono što sam najavio i što sam očekivao. Bilo je grešaka u odbrani, a tenzija je bila prisutna u napadu na startu, ali kako je vreme odmicalo bili smo konkretniji u odbrani i sveli smo ih na mali broj poena. Ova pobeda raduje i zbog igre jer je očigledno da se dižemo. Ima mnogo da se igra, u krajnjoj liniji moramo biti svesni da imamo dobru podlogu - istakao je trener Radonjić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.