Divlji veprovi osvojili Budimpeštu, poraz beogradskih Vukova u Ljubljani

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlji veprovi osvojili Budimpeštu, poraz beogradskih Vukova u Ljubljani

U Sportklub Centralnoevropskoj ligi američkog fudbala (CEFL) ovog vikenda su igrane dve utakmice tredeg kola: Budimpešta Dokler Vulvsi su izgubili na svom terenu od kragujevačkih Divljih veprova sa 22:26, a ljubljanski Silverhoksi su savladali aktuelnog šampiona, beogradske SBB Vukove, sa 15:6.

Iako oslabljeni neigranjem devet prvotimaca zbog povreda, Kragujevčani su sa gostovanja odneli tesnu pobedu. Tim iz Budimpešte je vodio do poslednje deonice, kada je maestralni Šejn >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vong, koji je briljirao i u večitom derbiju minule nedelje, zaigrao sjajno u ulozi kvoterbeka.

Dodavanjima za tačdaun do Nikole Tomića i Filipa Nedeljkovića, ali i istrčanim tačdaunom, preokrenuo je rezultat u korist svoje ekipe. Dokler Vulvsi su poslednjim pasom za tačdaun na utakmici uspeli samo da smanje razliku ali ne i da izbegnu drugi ovosezonski poraz.

Sa druge strane, meč u Ljubljani oba rivala igrala su bez svojih glavnih uzdanica. Beograđani su bili bez četvorice startera, a Ljubljančani bez svojih pojačanja iz SAD, koji nisu dobili vize na vreme za ovu utakmicu. Ipak, odbrana Silverhoksa bila je na visini zadatka pa je sejftijem na početku i presečenim dodavanjem protivnika vraćenim za tačdaun na kraju utakmice, uspela da upiše prvu pobedu.

Jedini tačdaun za beogradski "čopor" sa Ade postigao je trčanjem kvoterbek Šon Raterford, i to za privremeno vođstvo od 2:6, posle čega su za ljubljančane poentirali kratkim trčanjem Eugen Simić, te defanzivac Sandi Holub.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.