Božović upitan kako gleda na dolazak Drulovića u Partizan, evo šta je rekao

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović upitan kako gleda na dolazak Drulovića u Partizan, evo šta je rekao

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu od 13 časova biti gosti Rada u 14. kolu Superlige, a obraćanje trenera crveno-belih, Miodraga Grofa Božovića, mogli ste uživo da pratite uz Blicsport.rs. U tom obraćanju bilo je nekoliko zanimljivih detalja.

Zvezdin strateg je upitan kako gleda na to što se desila promena na klupi Partizana, na kojoj je Zorana Milinkovića zamenio Ljubinko Drulović.

"Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na to uopšte ne gledam!", jasno je konstatovao šef stručnog štaba Crvene zvezde.

On je zato mnogo više posvetio pažnje činjenici da je iza crveno-belih duga pauza od poslednjeg takmičarskog nastupa.

"Iza nas je pauza koja je bila u šampionatu ali i pomeranje utakmice sa Vojvodinom. Ne znam ko je tačno pomerio taj meč, ali je vrlo zanimljivo da je u utorak igrala mlada reprezentacija, u kojoj imamo tri igrača, a mi smo u sredu imali zakazan duel sa Vojvodinom. Jedina zemlja u Evropi koja je tada igrala u Evropi je Srbija. Mi smo drugačiji od ostalih. Mi bismo da nastavimo gde smo stali u utakmici sa Partizanom, da nastavimo seriju pobeda", rekao je Miodrag Božović.

On nije želeo da u ovom trenutku, i pored ogromne bodovne prednosti u odnosu na Partizan (+11) proglasi šampionsku trku gotovom:

"Sistem koji je uveden je takav da jedino kada biste imali preko 20 bodova prednosti, pa se to onda prepolovi u završnoj fazi takmičenja, da biste tek tada mogli da kažete 'E, ovo je osetno vođstvo'. Ali, trenutno imamo devet, deset ili 11 bodova prednosti, nije ni bitno koliko je to tačno, ali kada se to prepolovi - u suštini i ne predstavlja neku veliku prednost. Ne bismo smeli da se opuštamo. Mislim da nam je ova utakmica protiv Rada jedna od važnijih u prvenstvu i u njoj treba da potvrdimo našu prednost i da onda lakše uđemo u preostale mečeve", istakao je Božović, dodajući da bi voleo da je u pauzi imao sve igrače na raspolaganju, ali da je poziv u reprezentaciju potvrda kvaliteta igrača.

Božović je naglasio da mu se niko od zvaničnika crnogoroskog fudbala nije obratio povodom angažovanja na mestu selektora tamošnje reprezentacije, te da su lokalni mediji u toj zemlji njega prostospomenuli "kao jednog od mogućih kandidata".

Zvezdin napadač Slavoljub Srnić je istakao da je jedina želja crveno-belih u ovom trenutku - deseta uzastopna pobeda.

"Mi bismo da nastavimo niz od ovih, koliko li ih već imamo... devet pobeda. Probaćemo da pobedimo Rad. Njih poštujemo, ali mi smo Zvezda, i na Banjici idemo na trijumf", rekao je Srnić.

Obraćanje Božovića mogli ste uživo da pratite ovde.

LIVE on #Periscope https://t.co/YDsk1vYwp5

Podsetimo, utakmica dva tima igraće se na Banjici prvi put od 2010. godine, pošto "građevinari" nisu imali potrebnu infrastrukturu za duel visokog rizika.

Ekipa Miodraga Božovića odmornija čeka ovaj meč jer je u sredu u vanrednom kolu bila odložena njena utakmica sa Vojvodinom. Kada se tome doda reprezentativna pauza, crveno-beli nisu igrali još od 3. oktobra i pobede u Subotici (3:2), pa je pitanje da li će to biti prednost.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.