Borusija primila gol za 30 sekundi, pa PUKLA PETARDA

Izvor: Mondo, 17.Avg.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusija primila gol za 30 sekundi, pa "PUKLA PETARDA"

Pogodak Niderelehnera poslije 30 sekundi igre razljutio je fudbalere Borusije Dortmund koji su do kraja utakmice "petardom“ ispratili Augzburg. Fortuna iznenadila Verder, evrogol Arnolda u pobedi Volfsburga.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meissner

Bajern Minhen nije dobro otvorio sezonu u Bundesligi, ali Borusija Dortmund jeste.

Posle pobede nad najvećim rivalom u Superkupu Nemačke, "milioneri" su u prvom kolu nacionalnog prvenstva iskoristili kiks Bavaraca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i "petardom" nagovestili da bi ova sezona mogla da bude "njihova".

BORUSIJA DORTMUND - AUGZBURG 5:1.

Nije, međutim, delovali da će biti tako pošto su gosti poveli posle samo 30 sekundi. Niderlehner je sa pet metara poslao loptu u mrežu nakon što je izigrana kompletna odbrana Borusije, u koju se vratio Mats Humels.

Ipak, samo dva minuta kasnije domaćin je poslao poruku svojim navijačima da ne trebaju da brinu i da neće doživjeti sudbinu Bajerna već u prvom kolu.

Rojs je vratio povratnu loptu u peterac, golman Augzburga Koubek loše reagovao, a Alkaser pogodio za svoj treći gol u isto toliko utakmica ove sezone.

"Milioneri“ nisu uspeli da stignu do novog pogotka do kraja poluvremena, ali su zato u razmaku od samo osam minuta u nastavku, od 51. do 59. postigli čak TRI, kasnije još jedan, za ubedljivu pobedu.

Prvo je Sančo doneo preokret u 51. minutu posle ubacivanja Vitsela, a šest minuta kasnije Alkaser se revanširao za asistenciju kod prvog gola Rojsu, posle još jedne loše reakcije Koubeka.

Sjajnu partiju Alkaser je krunisao svojim drugim pogotkom u 59. minutu, a "petardu" u mrežu Augzburga bacio je Julijan Brandt svojim prvencem na debiju u dresu Borusije Dortmund.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meissner

Igrači Paderborna dva puta su se vraćali u igru protiv Bajera u Leverkuzenu, ali su "aspirindžije" pogotkom Folanda za 3:2 stigli do tri boda.

Uzbudljivo je bilo i u Bremenu, ali su tamo slavili gosti.

Posle mučenja sa niželigašem u Kupu Nemačke, ekipa Fortune se uozbiljila i potpuno zasluženo savladala Verder 3:1.

Gosti iz Dizeldorfa dozvolili su protivniku da izjednači početkom drugog poluvremena, ali su na vreme postigli još dva pogotka za velika tri boda. Iako su strelci bili Karaman i Ajhman, ključni čovek u redovima gostiju bio je mladi Erik Tomi, koji je namestio oba gola u svom debiju za Fortunu.

Volfsburg je savladao Keln 2:1, uz evrogol Arnolda za vođstvo "vukova", a Frajburg je sa 3:0 ispratio Majnc, iako su mreže na Švarcvald stadionu mirovale do 81. minuta.

BUNDESLIGA, 1. KOLO:


Bajer L. – Paderborn 3:2 (2:2)

/Bejli 10, Haverc 19, Foland 69 – Mihel 15, Mamba 25/

Borusija Dortmund - Augzburg 5:1 (1:1)

/Alkaser 3, 59, Sančo 51, Rojs 57, Brandt 82  – Niderlehner 1/

Volfsburg – Keln 2:1 (1:0)

/Arnold 16, Veghorst 60 – Terode 90+1/

Verder - Fortuna Diseldorf 1:3 (0:1)

/Egeštajn 47 - Henings 36, Karaman 52, Ajhan 64/

Frajburg – Majnc 3:0 (0:0)

/Koler 81, Šmid 83, Valšmit 87/

Borusija Menhengladbah - Šalke (18.30)

odigrano u petak:

Bajern Minhen - Herta 2:2 (1:2)

/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

nedjelja:

Ajntraht - Hofenhajm (15.30)

Union Berlin - RB Lajpcig (18.00)

TABELA: Borusija 3, Frajburg 3, Fortuna 3, Bajer 3, Volfsburg 3, Bajern 1, Herta 1, Union Berlin (-1) 0, Ajntraht (-1) 0, Šalke (-1) 0, Borusija Menhengladbah (-1) 0, Hofenhajm (-1) 0, Lajpcig (-1) 0, Paderborn 0, Keln 0, Verder 0, Majnc 0, Augzburg 0.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.