ISLAMISTI NE ODUSTAJU OD SIRIJE: Razneli VAŽAN gasovod, RAKETIRAJU zgrade u Alepu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMISTI NE ODUSTAJU OD SIRIJE: Razneli VAŽAN gasovod, RAKETIRAJU zgrade u Alepu!

Prilikom napada koji se dogodio u nedelju, teroristi su uništili jedan od važnijih gasovoda u Siriji, preneli su zvaničnici iz sirijske vojske.

Kako se saznaje, tokom terorističkog napada, gasovodi u Al Širu i Iblu su uništeni.

Iako još uvek ni jedna teroristička grupa nije preuzela odgovornost, sirijska vojska misli da su za napad odgovorni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripadnici Islamske države jer se skrivaju na planinama u okolini Al Šira.

Ranije je Islamska država imala pod kontrolom polja gasa Al Šira, međutim, u velikoj kontra ofanzivi sirijska vojska očistila je najveći deo teritorije od okupacije terorista 2017. godine.

Ovim gasovodom je proticalo 2,5 miliona kubnih metara gasa u postrojenje za preradu u Eblu.

Tehnički timovi su zauzeti popravljanjem gasovoda kako bi se nastavilo sa pumpanjem i protokom gasa, navele su sirijske novinske agencije.

Surreal aesthetics of war: «@ghassannajjar3: #sirya #homs pic.twitter.com/99YKm2RLLP»

— Simon Wüthrich (@siwue) January 29, 2015

Nakon što je ISIS očišćen sa ove teritorije, njeni ostaci proširili su se na područje pustinje Badia, odakle su pokušali da pokrenu napade na stambena područja i vitalnu infrastrukturu.

Snage sirijske vlade često se sukobljavaju sa preostalim grupama Islamske države u ovom području.

Ratni posmatrači iz Velike britanije ponavljaju da još uvek nije poznato ko su napadači niti kakvu bi korist mogli imati od ovog napada.

Pet podvodnih cevi koje prenose sirovu naftu je sabotirano krajem juna, prenelo je sirijsko ministarstvo za naftu i mineralne resurse.

U odvojenom napadu, samo nekoliko sati nakon nakon što je gasovod uništen, pobunjenici su ispalili nekoliko raketa na Alepo koji je pod kontrolom sirijske vlade, pritom ubivši sedam civila i ranivši više od 25, javila je državna televizija.

Projektili su zapalili brojne stambene zgrade i vozila parkirana u dva naselja u gradu. Jedan vozač taksija poginuo je prilikom direktnog pogotka projektila u njegovo vozilo, dok je druga raketa pogodila 18 spratnu zgradu prepunu ljudi.

Rakete su ispaljene severozapadno od grada, sa područje koje kontrolišu pobunjenici.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.