Izvor: MozzartSport.com, 03.Jul.2020, 21:38

Savo Milošević promoviše novog desnog beka

Petorica talenata iz škole na pripremama prvog tima

Nemanja Miletić je bio prva i praktično jedina opcija. Kad nije mogao zbog kartona ili povreda menjao ga je Aleksandar Lutovac, ali kad je i letošnji novajlija iz Rada bio rovit uskakao bi Milan Smiljanić. Luka Cucin je bio na kaljenju najpre u Spartaku, pa u Inđiji, Periša Pešukić vraćen na dokazivanje podgoričkoj Budućnosti, pa su u Partizanu procenili da je vreme za novog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << desnog beka. A na početku priprema za sledeću sezonu Savo Milošević je procenio da je vreme da šansu dobije – Dragan Bojat.

Biće to ubedljivo najmlađi član crno-belog kadra koji će se u subotu u 10.30 pojaviti na prozivci u Sportskom centru „Zemunelo“. Talentovani Zrenajninac pripada „klasi 2003“, tek 10. avgusta napuniće 17 godina i jasno je da još nije fizički na nivou potrebnom da bi se takmičio u Superligi ili kvalifikacijama za Ligu Evrope, međutim, makar će imati šansu da oseti kako izgleda rad sa prvim timom i da, možda, radom i zalaganjem natera Miloševića i njegove saradnike da je vredan ostanka.

Bojat je proletos bio član omladinskog sastava, a učinak u mlađim kategorijama ga je preporučio seniorima, gde će imati priliku da stasava i priprema se da jednog dana, možda, zauzme mesto uz desnu aut liniju. Dotad, pitanje je kako će Parni valjak rešiti deficitarnu poziciju, jer će prema poslednjim informacijama Luka Cucin nastaviti još jednu sezonu u Inđiji, a struka ne vidi Pešukića kao ozbiljnu konkurenciju Miletiću. To bi onda trebalo da znači da Nemanja Miletić zasad ostaje bek, a da će za njemu omiljenu poziciju štopera – gde je Partizan već doveo Makija Banjaka – konkurisati samo ako klub pronađe rešenje na bočnoj strani odbrane. Bilo iz Superlige, bilo iz inostranstva, odakle je pikiran prvotimac Lozane, Nikola Boranijašević.

Što se tiče ostalih talenata iz Partizanove škole, šansu u prvom timu na početku priprema dobiće još četvorica momaka koja su prošla zimski dril u turskoj Antaliji. U pitanju su: zadnji vezni Uroš Knežević (2002), krilni napadač Nemanja Jović (2002), ofanzivni vezni Nikola Čolić (2002) i napadač Savo Arambašić (2001).

Naravno, biće tu i Nikola Štulić, špic je u završnici sezone već dobio superligaške minute, da bi petak je potpisao ugovor do 2024.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.