Osnovci iz Vojvodine od ponedeljka u školskim klupama, srednjoškolci po kombinovanom modelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2022, 12:16

Osnovci iz Vojvodine od ponedeljka u školskim klupama, srednjoškolci po kombinovanom modelu

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara 2022. realizuju kroz neposredni rad u školi.

Za učenike srednjih škola u AP Vojvodina, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.


Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 1. januara do 11. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2 084 (0.27 odsto). Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8 odsto.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022.godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tim za škole prelomio: Evo kako se sledeće sedmice ide u školu

Izvor: B92, 14.Jan.2022

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, u školu krenu regularno...To znači da će se đaci u Vojvodini 17. januara 2022. vratiti na neposredan rad u školi...Za učenike srednjih škola u Vojvodini, od ponedeljka, nastava će...

Nastavak na B92...

Osnovci u Vojvodini ponovo u školama posle zimskog raspusta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2022

Učenici osnovnih škola u pokrajini Vojvodini u Srbiji vraćaju se u škole, na neposrednu nastavu, od ponedeljka 17. januara, nakon završenog zimskog raspusta.  Za učenike srednjih škola u Vojovodini nastava će se odvijati po kombinovanom modelu, navodi se u saopštenju tima za škole ministarstva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.