Španci se kockali, Gasol i Rubio slomili Nigeriju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2016, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci se kockali, Gasol i Rubio slomili Nigeriju (VIDEO)

Bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon postigao 12 poena

Malo je nedostajalo da košarkaška reprezentacija Španije izvrši sportsko samoubistvo i doživi treći poraz na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru. Ipak, uspela je Crvena furija da savlada Nigeriju sa 96:87 (25:11, 18:30, 22:25, 31:21) u trećem kolu B grupe.

Ko zna kako bi se stvari odvijale da svemoćni Pau Gasol nije preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sve u svoje ruke. Iskusni as utakmicu je završio sa 16 poena.

Španci su u drugoj i trećoj deonici dozvolili Nigerijcima da se potpuno vrate u meč posle relativno lako i ubedljivo dobijene prve četvrtine.

Izgleda da se neka nesigurnost uvukla u redove aktuelnog prvaka Evrope posle dva uvodna poraza na Igrama. Uspela je, međutim, Furija da se podigne u poslednjoj četvrtini i odbrani pobedu.

Ovim trijumfom Španci su ipak zakoračili ka četvrtfinalu, a do kraja takmičenja u grupi ostalo im je još da odmere snage sa Litvanijom i Argentinom.

Riki Rubio ubacio je 15 poena, a Rudi Fernandez dodao je na to još 13 poena. Kod Nigerijaca najbolji je bio Čemberlen Oguči sa 24 poena, a 12 je postigao bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Španci konačno pobedili!

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2016

''Crvena furija'', posle dva poraza, konačno je slavila...Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je selekciju Nigerije rezultatom 96:87 (25:11, 18:30, 22:25, 31:21) u trećem kolu Olimpijskih igara...Španci su oscilirali u igri, ali su na kraju ipak savladali neugodne Nigerijce...U timu Španije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.