SADA JE I ZVANIČNO: Srbija dobila ORGANIZACIJE kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA JE I ZVANIČNO: Srbija dobila ORGANIZACIJE kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju!

To se čekalo.

Srbija će biti domaćin kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju, u konkurenciji košarkaša i košarkašica, saopštila je danas FIBA.

Osim naše države, preostale kvalifikacione turnire u muškoj konkurenciji organizovaće Kanada, Hrvatska i Litvanija, a kod dama: Belgija, Kina i Francuska. Ovakvom odlukom, Srbija je već zabeležila prve pobede na putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Japanu godine.

The 8 men’s and women’s #FIBAOQT hosts have been revealed for 2020 👀 https://t.co/NnzJClBWUG

— FIBA (@FIBA) November 15, 2019

Muški turniri će se igrati u junu 2020. godine, a ženski u februaru, reprezentacije raspoređene po grupama biće određene 27. novembra, a iz svake od četiri u muškoj konkurenciji, do Tokija će stići samo pobednici. U kvalifikacijama će igrati 11 evropskih, sedam američkih, tri afričke i tri azijske selekcije.

Podsetimo, Srbija je bila domaćin kvalifikacija za košarkaše za Olimpijske igre u julu 2016. i tada je na krilima podrške beogradske publike u Štark areni rutinski došla do trijumfa i plasmana u Rio pre četiri godine. Što se tiče ženske konkurencije, otvoreno je još deset mesta za OI u Japanu.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.