Rio u haosu - policajci nemaju ni toalet papir!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rio u haosu - policajci nemaju ni toalet papir!

U avgustu bi trebalo da počnu Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali socijalno i političko stanje u Brazilu je katastrofalno i niko ne zna da li će Olimpijada biti održana u skladu sa kalendarom takmičenja, javljaju svetske agencije.

Privremeni guverner države Rio de Žaneiro Fransisko Dorneleš, izjavio je da je ta država bankrotirala - i proglasio je stanje "javne nepogode".

Rio "grca" u dugovima: ovaj megapolis i domaćin Olimpijade, dužan je 21 milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dolara državi, a bankama deset milijardi. Finansijska kriza je duboka i preti kolaps zdravstvenog sistema, štrajk je na sve strane, dok je bezbednost, prema procenama stručnjaka, najozbiljnije ugrožena.

Rio de Žaneiro je ponovo zatražio pomoć Vlade Brazila, ali problem je što i Brazil prolazi kroz najtežu i najdugotrajniju recesiju od 1930. godine - samo prošle godine bruto društveni proizvod (BDP) pao je za 4 odsto, a broj ljudi koji žive u "neizdrživoj bedi" prešao je 35 miliona.

Zemlja je politički polarizovana - predsednik države Dilma Rusef suspendovana je na šest meseci dok se ne ispitaju optužbe da je na nezakonit način trošila državni novac.

Policija u Rio de Žaneiru štrajkuje zbog malih plata i nedovoljnih sredstava za rad, čak i za toalet papir. Policajci prete da će, ukoliko se nešto ne preduzme, nastaviti sa štrajkom i tako uništiti Igre za čije je održavanje potreban baš svaki čovek u policiji, jer je Rio i dalje prepun kriminala. Samo ove godine ubijena su 43 policajca i 238 civila.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIO GRCA U DUGOVIMA Preti kolaps zdravstva, ugrožena bezbednost i Olimpijada, policajci nemaju ni za toalet papir

Izvor: Blic, 04.Jul.2016

Narednog meseca trebalo bi da počnu Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali socijalno i političko stanje u Brazilu je katastrofalno i niko ne zna da li će Olimpijada biti održana u skladu sa kalendarom takmičenja...Nakon što je Fransisko Dorneleš, privremeni guverner države Rio de Žaneiro, izjavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.