Vaskršnjim liturgijama obeležen najradosniji praznik u Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 15:05

Vaskršnjim liturgijama obeležen najradosniji praznik u Srpskoj

U prepunim pravoslavnim hramovima širom Republike Srpske najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs obeležen je vaskršnjim liturgijama nakon kojih je čitana poslanica poglavara SPC Porfirija.
Jedna od poruka patrijarha Porfirija u poslanici je i da SPC sa žaljenjem podseća sve na činjenicu da je današnji svet zaboravio genocid nad srpskim narodom u 20. veku, kao i u vekovima koji su mu prethodili, te da je svako drugo brdo na mestima gde žive Srbi svojevrsna Golgota.
Srpska pravoslavna crkva, patrijarh i episkopi su, podigli glas u Vaskršnjoj poslanici protiv nastojanja da srpski narod, žrtva višestrukih genocida, bude proglašen za počinioca genocida.
U banjalučkom hramu Hrista Spasitelja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.