Vaskršnja liturgija u Vukovaru; Milićević kao izaslanik premijera Vučevića na Vaskrs sa Srbima u Vukovaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 13:59

Vaskršnja liturgija u Vukovaru; Milićević kao izaslanik premijera Vučevića na Vaskrs sa Srbima u Vukovaru

U Sabornoj crkvi Svetog Nikolaja Vaskršnju liturgiju služio je episkop osječkopoljski i baranjski Heruvim, koji je pročitao poslanicu patrijarha srpskog Porfirija, koji je istakao da je svet zaboravio na genocid nad srpskim narodom.
Vladika Heruvim je čestitao okupljenim vernicima današnji praznik nad praznicima i poželeo da vaskrsli Hrist svima podari mir, ljubav i jedinstvo uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse".
U Vaskršnjoj poslanici patrijarha Porfirija, koja se danas čita na liturgijama u svim pravoslavnim hramovima, ističe se protivljenje pokušajima istorijskog revizionizma, u kojem se nastoji inverzijom da srpski narod, žrtva višestrukih genocida i etničkog čišćenja, bude proglašen za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vaskršnjim liturgijama obeležen najradosniji praznik u Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024

U prepunim pravoslavnim hramovima širom Republike Srpske najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs obeležen je vaskršnjim liturgijama nakon kojih je čitana poslanica poglavara SPC Porfirija...Jedna od poruka patrijarha Porfirija u poslanici je i da SPC sa žaljenjem podseća sve na činjenicu da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.