Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2024, 13:30

Kada će pasti kamatne stope: Živi se od keš kredita, a stanovi se kupuju za gotovinu

Najava Evropske centralne banke da će u junu doći do smanjenja kamatnih stopa, za zadužene u evrima u Srbiji neće značiti mnogo s ozbirom da su kamatne stope na stambene zajmove trenutno ograničene na nižem nivou, a da gotovinske otplaćujemo uglavnom po fiksnim dinarskim stopama. Ono što, međutim, zabrinjava ekonomistu Gorana Radosavljevića, prodekana FEFA fakulteta je dinamika rasta keš kredita koji su se za nepunu deceniju uvećali gotovo sedam puta. "Dok god možete da vraćate te kredite - u redu je i ako ste ih uzeli za letovanje, trajna potrošačka dobra, automobil… Ali, kupovina hrane na kredit je zabrinjavajuća - to znači da živite iznad svojih mogućnosti”, upozorava on.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Paradoks u Srbiji: Hrana se kupuje na kredit, a stanovi za keš

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2024, 07:25

Najava Evropske centralne banke da će u junu doći do smanjenja kamatnih stopa za zadužene u evrima u Srbiji neće značiti mnogo.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.