U pravoslavnim hramovima u Federaciji BiH održane Vaskršnje liturgije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 14:53

U pravoslavnim hramovima u Federaciji BiH održane Vaskršnje liturgije

U pravoslavnim hramovima u Federaciji BiH danas su služene vaskršnje liturgije na kojima je pročita poslanica patrijarha srpskog Porfirija.
U Sabornom hramu u Sarajevu liturgiju je služio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, a u crkvi Svetog Georgija u Donjoj Sopotnici kod Goražda, gde se tradicionalno okupljaju pravoslavni vernici iz Goražda i okoline, liturgiju je služio jerej Marko Marković, goraždanski paroh.
Prvi put nakon više od tri decenije ponoćna Vaskršnja liturgija služena je u sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru. Liturgiju su služili mostarski sveštenici SPC Duško Kojić i Marko Gojačić, kao i predratni mostarski paroh Aleksa Zubac, koji je služio u Mostaru od 1975. do 1992. godine....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.