Dodeljene nagrade pobednicima Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika

Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade pobednicima Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, svečano su proglašeni pobednici Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika, koje se četvrtu godinu zaredom održavaju uz podršku kompanije NIS.

Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, Nadežda Kušenkova, direktorka Ruskog doma, predstavnici Društva fizičara, Društva hemičara Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Slavističkog društva Srbije, kao i menadžment NIS-a.

Olimpijski tim, koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Švajcarskoj činiće Dušan Novičić, Mihajlo Sporić, Dušan Đorđević i Vuk Radović, iz Matematičke gimnazije iz Beograda i Miloje Đukanović, iz gimnazije "Vuk Karadžić" iz Loznice.

Na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja će se održati ovog leta u Gruziji, Srbiju će predstavljati Pavle Kravljanac iz Prve beogradske gimnazije, Andrej Kukuruzar iz gimnazije "Veljko Petrović" iz Sombora, Stefan Stojanović iz Leskovačke gimnazije, Jovan Stojković iz gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja i Milica Jauković iz Prve beogradske gimnazije.

Olimpijada iz ruskog jezika održana je u četiri kategorije, a apsolutni pobednici takmičenja su Irena Madžgalj iz Osnovne škole "Risto Ratković" iz Bijelog Polja, Vanja Krstivojević iz Četrnaeste beogradske gimnazije i Aleksandar Balubdžić iz Treće gimnazije iz Beograda.

Troje prvoplasiranih takmičara nagrađeni su zlatnim, srebrnim i bronzanim statuama "Energije znanja".

Prošlog meseca, NIS je dodelio nagrade pobednicima Srpske matematičke olimpijade, koji će Srbiju predstavljati na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu.

U okviru korporativnog programa "Energija znanja", kompanija NIS četvrtu godinu zaredom podržava održavanje Olimpijada iz oblasti fizike, hemije, matematike i ruskog jezika, kao i odlazak olimpijskih timova Srbije na međunarodna takmičenja.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAJBOLJI NA OLIMPIJADAMA ZNANJA Nagrađeni talenti iz fizike, hemije i ruskog jezika

Izvor: Blic, 28.Maj.2016

Pobednici Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika proglašeni su i nagrađeni večeras na svečanosti u poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu...Olimpijade se održavaju četvrtu godinu zaredom uz podršku kompanije NIS...Svečanosti su prisustvovali ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.