Troicki igra prvi meč u Halmštadu

Izvor: Politika, 07.Jul.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki igra prvi meč u Halmštadu

BEOGRAD – Teniser Srbije Viktor Troicki, 16. igrač sveta, sastaće se sutra sa Šveđaninom Mihaelom Riderstedom, 297. igračem sveta, u prvom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Halmštadu.

U drugom meču prvog dana takmičenja sastaće se Šveđanin Ervin Eleskovic - 355. na ATP listi, i najbolji teniser sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novak Đoković.

Prvi mečevi četvrtfinala igraće se sutra od 13.00.

Drugog dana takmičenja, u subotu, igraće se dubl, a sastaće se Simon Aspelin - 14. na ATP dubl listi, i Robert Lindestad - 54. na ATP dubl listi, s Nenadom Zimonjićem, šestim dubl igračem sveta, i Jankom Tipsarevićem, 29. na ATP listi. Ovaj meč počeće u 13.00.

U nedelju trebalo bi da igraju Mihael Ridersted i Novak Đoković i Ervin Eleskovic i Viktor Troicki. Prvi meč će početi u 11.00.

Selektori do jedan sat pred meč mogu da zamene igrače.

Švedska će igrati oslabljena, bez najboljeg tenisera Robina Soderlinga.

---------------------------------------------

Reprezentacija Srbije samouverena pred mečeve sa Švedskom

Selektor reprezentacije Srbije u tenisu Bogdan Obradović rekao je da današnji žreb za mečeve sa Švedskom, u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, „nema puno uticaja” jer svi igrači „mogu da podnesu pritisak”.

„Žreb, generalno, nema uticaj na naše igrače. Dovoljno su iskusni da mogu da podnesu pritisak igranja prvog meča i svejedno je ko prvi nastupa”, kazao je Obradović novinarima u Halmštadu.

Selektor je naveo da očekuje da trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković bude spreman za nastup.

On se, posle osvajanja Vimbldona i dočeka u Beogradu, juče pridružio ostalim reprezentativcima.

„Moj uspon, koji je dostigao vrhunac u ovoj sezoni, počeo je osvajanjem Dejvis kupa prošlog decembra. Ta pobeda dala mi je puno samopouzdanje za ono što sam uradio u ovoj godini”, rekao je Đoković.

Najbolje rangirani teniser na svetskoj listi (ATP) dodao je da nije imao „nikakvu dilemu” oko dolaska u Švedsku posle osvajanja Vimbldona.

„Danas ću probati podlogu i verujem da, bez obzira što je u pitanju velika promena kada se sa otvorenih terena uđe u halu, neće biti previše problema da se adaptiram”, dodao je Đoković.

Đoković je kazao da zbog „zgusnutog kalendara” teniseri imaju dilemu da li da „nastupaju za reprezentaciju ili da se odmore i oporave”.

„Moje mišljenje je da ciklus Dejvis kupa treba da se promeni u dvogodišnji i da o tome mora uskoro da se razgovara”, dodao je on.

Đoković će se sutra sastati sa Ervinom Eleskovićem, koji je 355. na ATP listi. Taj meč je drugi na programu, posle duela Viktor Troicki - Mihael Ridersted, koji počinje u 13.00.

Troicki je poručio da reprezentacija Srbije „ima kvalitet” da odbrani trofej osvojen prošle godine.

„Smatram da imamo kvalitet da osvojimo trofej još koji put u godinama koje dolaze, a ovo je jedna od prilika. Protivnike znam, ali ih odavno nisam gledao. Moramo maksimalno ozbiljno da odigramo jer, iako smo favoriti, u ovom takmičenju iznenađenja su česta”, ocenio je Troicki.

Drugog dana takmičenja, u subotu u 13.00, igraće se dubl, a za Švedsku će igrati Simon Aspelin i Robert Lindestad protiv Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića.

„Spreman sam potpuno posle povrede koju sam dobio u Londonu. Bio sam u Beogradu i dobro se odmorio. Verujem u pobedu Srbije u ovom susretu i spreman sam da dam svoj doprinos”, kazao je Tipsarević.

U slučaju da posle dva dana mečeva nijedna reprezentacija nema prednost od 3:0, u nedelju bi trebalo da igraju Mihael Ridersted i Novak Đoković, a posle njih Ervin Elesković i Viktor Troicki. Prvi meč će početi u 11.00, a selektori imaju pravo da promene igrače koji će nastupati.

Beta

objavljeno: 07.07.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.