Knjige za biblioteku u Mačkatu

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige za biblioteku u Mačkatu

Biblioteka Osnovne škole "Milivoje Borović" u Mačkatu, bogatija je od danas za 2.000 novih knjiga, kupljenih od sredstava prikupljenih u humanitarnoj manifestaciji "Prošetaj milju za osmeh", koju organizuje beogradska Prima internacionalna škola i Novak Đoković fondacija.
U sada već bogatoj knjigama biblioteci, Katarini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Dušanki morala je bibliotekarka da pomogne da se odluče koju će, dok je Dušan već imao svog favorita.

"Gradimir Stojković, - Ezopove basne po novoj modi", kaže Dušan Đokić, drugi razred.
"Kralj Milutin između ljubavi i krune. Dolazim često u biblioteku. Zadnje sam uzela "Ispeci pa reci", kaže Katarina Marić, drugi razred.
"Najviše volim da čitam lektiru, ali ponešto volim i da čitam po mojoj volji", kaže Dušanka Đokić, drugi razred.
Tri decenije unazad u Mačkatu nije obnovljan fond biblioteke, pa je dar beogradske Prima internacionalne škole i Novak Đoković Fondacije stigao u prave ruke. Za knjige je prikupljeno oko 580.000 dinara  u humanitarnoj šetnji - Prošetaj milju za osmeh, koju oni organizuju.
"Učestvuju naša deca i roditeljki kako bi se doniralo obrazovnim ustanovama van grada Beograda", kaže Brižit Petrović Mekin TOŠ, direktorka Prima internacionalne škole, Beograd.
"Donacijom ovoj školi mi nećemo pomoći samo ovoj školi, pomoći ćemo deci i u okolnim selima sa nečim što je bogatstvo za ceo život", kaže Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije.
"Prvo smo nabavili naslove školske lektire u čemu smo baš bili oskudni, i savremenu dečiju literaturu koju su i deca sama želela da nabavimo. I zajedno sa članovima sekcije i sa kolegama izabrali smo naslove koje smo nabavili za biblioteku", kaže Vesna Ivanović, bibliotekarka OS Milivoje Borović, Mačkat.
Knjige za koje su se deca zahvalila na svoj način, koristiće osnovci i matične škole u Mačkatu i izdvojenog odeljenja u Šljivovici.
rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fondacija Novak Djoković uručila knjige biblioteci u Mačkatu

Izvor: Beta, 11.Mar.2016

Biblioteka osnovne škole "Milivoje Borović" u Mačkatu nadomak Užica, koju pohadja više od 200 djaka, dobila je danas od Fondacije Novak Djoković na poklon knjige vredne pola miliona dinara.Fondacija je saopštila da se opredelila za donaciju knjiga rukovodjena činjenicom da je dostupnost literature...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.