Đoković: Želim da nadmašim Federera i da budem najbolji igrač u istoriji tenisa

Izvor: Večernje novosti, 06.Maj.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Želim da nadmašim Federera i da budem najbolji igrač u istoriji tenisa

Neću da lažem, stvarno verujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala u osvojenim gren slemovima. Ne bih bio iskren kad bih pričao drugačije, rekao je Novak Đoković Novak Đoković igra u Madridu, ali razmišlja o Parizu. Rolan Garos je svakako prioritet i napad na jedini gren slem, koji nedostaje Srbinu. Prestonica Francuske je glavni cilj, ali i Rodžer Federer, Novak se nada da može >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da nadmaši Švajcarca.- Neću da lažem, stvarno verujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala u osvojenim gren slemovima. Ne bih bio iskren kad bih pričao drugačije. Mislim da mogu još mnogo toga da postignem u karijeri, ali nekada ako gledate predaleko, to može da vas izbaci iz kursa i poremeti vam koncentraciju. Zato mi je najvažnije da čuvam zdravlje, a plan mi je da igram dok god budem mogao, jer i dalje imam mnogo motiva- rekao je Novak Đokovićza španski Mundo Deportivo. Kalendarski gren slem može biti u Novakovim rukama već početkom juna, kada se igra druga sedmica i odlučujuća na Rolan Garosu.- To je verovatno poslednji veliki izazov u našem sportu: da osvojiš sva četiri gren slema u godini. To su najteži turniri, igraju se na tri dobijena seta protiv najboljih tenisera na svetu. I psihički je mnogo teže: ima mnogo emocija, nervoze, pritiska... Bio sam jednom blizu, nedostajao mi je neki sat, ali u sličnoj situaciji su bili i Nadal, Federer. Nije nemoguće, ali je mnogo teško- ocenio je Đoković. Đoković pred Pariz ulogu favorita prepušta Rafaelu Nadalu, koji igra odlično ove sezone na šljaci.- Nadal je izgubio u celoj karijeri dva meča u Parizu. To dovoljno govori koliki je favorit na Rolan Garosu. I sada je dosta popravio formu, igra odlično i ponovo je među najvećim kandidatima za trofej. Ali, nismo samo nas dvojica kandidati za trijumf, ima tu još odličnih igrača koji vrebaju šansu, zato je najvažnije ići korak po korak - istakao je Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DjOKOVIC JURI U ISTORIJU Necu da lazem verujem da cu nadmasiti Nadala i Federera

Izvor: medio.rs, 06.Maj.2016

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je u Madridu da mu je cilj da do kraja karijere postane najbolji igrač svih vremena..U razgovoru za španski Mundo Deportivo srpski as je otkrio kako veruje da će do kraja karijere prebaciti zbir od 17 gren slem trofeja koliko ima rekorder Rodžer Federer...- Neću...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.