Đoković: Želim da nadmašim Federera i da budem najbolji igrač u istoriji tenisa

Novosti online

06. 05. 2016. u 12:32

Neću da lažem, stvarno verujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala u osvojenim gren slemovima. Ne bih bio iskren kad bih pričao drugačije, rekao je Novak Đoković

Ђоковић: Желим да надмашим Федерера и да будем најбољи играч у историји тениса

Novak Đoković foto: Geti

Novak Đoković igra u Madridu, ali razmišlja o Parizu. Rolan Garos je svakako prioritet i napad na jedini gren slem, koji nedostaje Srbinu. Prestonica Francuske je glavni cilj, ali i Rodžer Federer, Novak se nada da može da nadmaši Švajcarca.

- Neću da lažem, stvarno verujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala u osvojenim gren slemovima. Ne bih bio iskren kad bih pričao drugačije. Mislim da mogu još mnogo toga da postignem u karijeri, ali nekada ako gledate predaleko, to može da vas izbaci iz kursa i poremeti vam koncentraciju. Zato mi je najvažnije da čuvam zdravlje, a plan mi je da igram dok god budem mogao, jer i dalje imam mnogo motiva- rekao je Novak Đokovićza španski Mundo Deportivo.

Kalendarski gren slem može biti u Novakovim rukama već početkom juna, kada se igra druga sedmica i odlučujuća na Rolan Garosu.

- To je verovatno poslednji veliki izazov u našem sportu: da osvojiš sva četiri gren slema u godini. To su najteži turniri, igraju se na tri dobijena seta protiv najboljih tenisera na svetu. I psihički je mnogo teže: ima mnogo emocija, nervoze, pritiska... Bio sam jednom blizu, nedostajao mi je neki sat, ali u sličnoj situaciji su bili i Nadal, Federer. Nije nemoguće, ali je mnogo teško- ocenio je Đoković.

Đoković pred Pariz ulogu favorita prepušta Rafaelu Nadalu, koji igra odlično ove sezone na šljaci.

- Nadal je izgubio u celoj karijeri dva meča u Parizu. To dovoljno govori koliki je favorit na Rolan Garosu. I sada je dosta popravio formu, igra odlično i ponovo je među najvećim kandidatima za trofej. Ali, nismo samo nas dvojica kandidati za trijumf, ima tu još odličnih igrača koji vrebaju šansu, zato je najvažnije ići korak po korak - istakao je Novak Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Milić

06.05.2016. 14:40

Bravo Nole,optimisto. Neka ti Gopod Bog bude u pomoći da ostvariš svoje snove.Samo, pazi se kojekavih veselih pacera. Ne smeš paceru dozvoliti da ti priđe, a kamoli da te pobedi. Izgubiti od sebi ravnih nije sramota.Napred srpski Obiliću!

Деки

06.05.2016. 14:44

А ја желим да оствариш такав резултат, какав нико никада неће моћи сустићи!

Zoran

06.05.2016. 17:45

mogu samo da kažem da sam ponosan što najbolji među nama mogu da pišu nove stranice istorije...a Novak je najbolji među nama...nama građanima ove zemlje...rad i posvećenost se isplate. bravo Novače

Професор 0.6

06.05.2016. 17:57

Нема ништа од тога.Ако ове године не освојиш РГ никада нећеш! Имаш неке шансе да их евентуално престигнеш када би се Надал и Федерко након ове сезоне пензионисали.

tenis

07.05.2016. 05:31

@Професор 0.6 - Bas volim pozitivne ljude kao Novak, koji, na osnovu vec postignutih rezultata -veruju u sebe i u svoje sposobnosti. Mnogo bolje ... nego bez veze lupati.