ĐOKOVIĆ DEKLASIRAO LOPEZA, NA REDU FERER

Izvor: Kurir, 06.Maj.2011, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆ DEKLASIRAO LOPEZA, NA REDU FERER

MADRID- Ubedljivo kako i dolikuje istinskom šampionu Novak Đoković je u trećem kolu ATP turnirra u Madridu nadigrao 29. igrača sveta Giljerma Garsiju Lopeza pobedivši s 2:0 (6:1, 6:2). Na taj način Novak je nastavio seriju uspeha, zabeleživši 29. ovosezonsku pobedu u nizu.

Do trijumfa protiv Lopeza najbolji srpski teniser je stigao za samo 51 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << minut.

Novak je imponovao samopouzdanjem i nivoom prikazane igre, zabeleživši do sada najbržu pobedu na turniru

Prvi servis našeg tenisera bio je stopostotan, a tokom meča je napravio svega pet grešaka, za razliku od Lopesa koji je pogrešio 17 puta.

Istina, Lopes je delovao potpuno indisponirano i van forme, ali to nikako ne umanjuje kvalitet današnjeg izdanja našeg tenisera.

Prvi set je prošao u potpunoj dominaciji Đokovića, koji je kompjuterski precizno pogađao sve što je poželeo i za nepunih 20 minuta došao do vođstva od 5:0.

Španski teniser se u želji da ne izgubi set sa nulom, skoncentrisao da konačno spasi svoj servis što mi je i pošlo za rukom (5:1), ali je Đoković zatim svojim početnim udarcem stavio tačku na prvi deo igre.

U drugom delu meča Španac nije pokazivao znake spremnosti da uzvrati nasem teniseru, koji mu je odmah oduzeo servis i zatim poveo sa 2:0.

Garsija Lopes je samo još dva puta do kraja meča uspeo da osvoji gem na svoj servis, da bi Đoković u sedmom gemu prvo napravio još jedan brejk (5:2), a onda na svoj servis završio posao jednom forhend paralelom i efeltnim asovima, iskoristivši prvu od tri meč lopte.

Đoković će u četvrtfinalu turnira igrati protiv Španca Davida Ferera, koji je  savladao Ukrajinca Sergeja Stakovskog sa 2:0 u setovima - 6:3, 7:6 (7.3).

Protiv Ferera, trenutno šestog na ATP listi, Đoković je do sada odigrao devet mečeva i vodi rezultatom 5:4.

Duel između Đokovića i Ferera na programu je u petak uveče posle 21 čas, po završetku duela između Švajcarca Rodžera Federera i Šveđanina Robina Soderlinga

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.