Izvor: Danas, 20.Jan.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Glen Frej, gitarista grupe Eagles

Njujork - Glen Frej, gitarista, pevač, kompozitor i jedan od osnivača grupe Eagles, preminuo je u ponedeljak u 67. godini života. Frej je umro u NJujorku od posledica reumatističkog artritisa, akutnog ulcerativnog kolitisa i zapaljenja pluća.

Frej je sarađivao sa bubnjarem Donom Henlijem kako bi zajednički napisali brojne hitove grupe. Henli je najčešće bio vodeći vokal, dok je Frej bio ključni čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << za harmonije i uglavnom pevao prateće vokale. Inače, Frej i Henli su osnovali grupu Eagles 1971. godine u Los Anđelesu, nakon što su svirali kao pratnja rokerki Lindi Rondštad. Album grupe Eagles "Their Greatest Hits 1971-1975" je drugi po prodaji svih vremena u SAD. Bend je bio čuven po mešavini roka i folk zvuka, a u Rokenrol hol slavnih ušli su 1998. godine.

Nakon raspada grupe Eagles 1980. godine, Frej je imao uspešnu solo karijeru sa pesmama "The One You Love" i "The Heat Is On". Nekolicina njegovih pesama je iskorišćena za filmove i TV serije, a on je i sam imao manju ulogu u filmu "DŽeri Megvajer" iz 1996. godine. Eagles su, kao i mnogi drugi bendovi, ponovo oformljeni i prošlog jula su okončali svoju dvogodišnju turneju. Trebalo je da budu u Vašingtonu prošlog meseca na dodeli nagrada Kenedi centra, ali zbog Frejovog problema sa zdravljem bilo je najavljeno da će im nagrada biti uručena tokom ove godine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.