Uživo: NBA zvezde testiraju orlove, Srbija - Francuska

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: NBA zvezde testiraju "orlove", Srbija - Francuska

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20.30 u beogradskoj Kombank areni igra sa Francuskom pripremni meč za predstojeće Evropsko prvenstvo, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

"Orlovi" su protekle sedmice u Nansiju poraženi upravo od "trikolora" sa 78:65, a u međuvremenu su pobedili Ruse sa 75:56 i podigli formu pred beogradski duel.

Francuzi su u Beograd stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u najjačem sastavu, sa čak sedam NBA igrača, predvođeni Tonijem Parkerom, Nikolasom Batumom i ostalim zvezdama.

Naše reprezentativce u istoj dvorani za vikend očekuje tradicionalni „Ačibadem trofej Beograda“ na kome ove godine, pored izabranika Aleksandra Đorđevića, učestvuju i Kina, Rusija i Venecuela. U polufinalnim mečevima u subotu 15. avgusta sastaju se Srbija – Kina i Rusija – Venecuela, dok će se u nedelju 16. avgusta igrati utakmice za plasman.

Kad se igra Eurobasket i kako se igra?

Evropsko prvenstvo 2015. trajaće od 5. do 20. septembra, zajednički će ga organizovati Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija, a u grupi B, koja će svoje mečeve igrati u Berlinu, nalaze se Srbija, Španija, Italija, Nemačka, Turska i Island.

Iz svake od četiri grupe - po četiri najuspešnije selekcije proći će u osminu finala, a naša grupa se "ukršta" sa grupom A u kojoj su Rusija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Finska, Poljska i Izrael.

Sa Eurobasketa 2015 samo dve najbolje ekipe stiču direktno pravo da nastupe na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Naša reprezentacija će na prvenstvu Evrope nastupiti kao vicešampion sveta, jer je, predvođena Đorđevićem kao selektorom, na prošlogodišnjem Mundobasketu stigla čak do finala, i u njemu izgubila od Sjedinjenih Američkih Država. U polufinalu je pobedila - upravo Francuze.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: NBA zvezde testiraju "orlove", ovacije gostima u Beogradu, Srbija - Francuska

Izvor: Blic, 12.Avg.2015

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20.30 u beogradskoj Kombank areni igra sa Francuskom pripremni meč za predstojeće Evropsko prvenstvo, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport.rs..."Orlovi" su protekle sedmice u Nansiju poraženi upravo od "trikolora" sa 78:65, a u međuvremenu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.