Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 03:10

Spala knjiga na tri slova: Jokić, Kari i Embid u finalu izbora za MVP nagradu

NBA saopštio kandidate za najkorisnijeg igrača sezone

O njima se prethodnih nedelja najviše i polemisalo kao o najvećim kandidatima za osvajanje MVP nagrade. Otud, potpuno očekivano, Nikola Jokić (Denver), Džoel Embid (Filadelfija) i Stef Kari (Golden Stejt) našli su se u finalu izbora za najkorisnijeg igrača sezone, saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << NBA lige neposredno pred početak plej-in utakmice između Indijane i Vašingtona.

Ko god da se u narednim nedeljama dokopa nagrade ispisaće storiju. Jokić ili Embid kao prvi centar sa MVP zvanjem još od Šakila O’Nila iz 2000. godine, dok bi Kari postao tek deveti igrač u istoriji NBA lige sa minimum tri ovakve nagrade.

Centar Denvera iza sebe ima jednu od najboljih sezona koju ljubitelji NBA lige pamte, makar kada se radi o ofanzivnom učinku. Jokić je do sada u proseku beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz procenat šuta iz igre od 56,6 odsto, 38,8 odsto za tri poena i 86,8 procenata sa linije slobodnih bacanja. Stoga je opravdano dobio glasove 90 od ukupno 101 američkog novinara u velikoj anketi uglednog ESPN-a.

Kada je reč Embidu, kamerunski košarkaš igra najbolju sezonu u karijeri, sa prosekom od 28,5 poena, 10,6 skokova, 2,8 asistencija i 1,4 blokade po meču. Kari je sa prosekom od 32 poena po meču najstariji najefikasniji igrač lige još od Majkla Džordana, čime je napravio neverovatan povratak nakon prethodne sezone u kojoj je odigrao svega pet utakmica.

Što se ostalih nagrada tiče, u najuži izbor za najboljeg defanzivnog igrača godine ušli su Ben Simons (Filadelfija), osvajač iz 2017. godine Drejmond Grin (Golden Stejt), kao i dvostruki osvajač Rudi Gober (Juta). Među kandidatima za “rukija godine“ našli su se Lamelo Bol (Šarlot), Entoni Edvards (Minesota) i Tajris Halibarton (Sakramento), dok se dvojac Jute Džordan Klarkson i Džo Ingls (Juta) uz Derika Rouza nadaju nagradi “šestog igrača“ sezone.

Za priznanje igrača koji je najviše napredovao ove godine boriće se Džulijus Rendl (Njujork Niks), Džerami Grant (Detroit) i Majkl Porter Džunior (Denver). U izboru za najboljeg trenera sezone našli su se Tom Tibodo (Njujork Niks), Monti Vilijams (Finiks) i Kvin Sinder (Juta).

NBA će nagrade dodeljivati tokom plej-ofa, kao i prethodnih godina.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.