Poluvreme: Ajverson se ne snalazi protiv Hemofarma, Bešiktaš vodi 44:35

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Ajverson se ne snalazi protiv Hemofarma, Bešiktaš vodi 44:35

Košarkaši Hemofarma od 18 časova i 30 minuta u prvom kolu Evrokupa igraju u gostima protiv Bešiktaša koji je prošle nedelje u svoje redove doveo NBA zvezdu Alena Ajversona.

Uvodni minuti utakmice prošli su u euforičnom raspoloženju domaće publike, ne i bravurama košarkaškog asa koji je zaludeo tursku javnost.

Puna tri minuta Ajverson gotovo da nije dotakao loptu, što njegovim saigračima nije smetalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da povedu sa 9:3. Uz tri promašena šuta NBA zvezde, ali i dva njegova skoka, domaćin nije uspeo da dugo održi veliku prednost, jer se razigrao i Milan Mačvan, pa je posle polovine prve četvrtine rezultat 11:7.

Ajverson je posle pet i po minuta na parketu, uz samo jednu asistenciju, otišao na klupu za rezervne igrače, a njegove kolege iz Bešiktaša tada su se preko raspoloženog Četina pobrinuli da prednost nararaste na 17:9.

Iako je prvu četvrtinu završio bez postignutih poena, Ajverson je imao razloga za zadovoljstvo jer se bez većih problema uklopio u igru svog novog kluba, koji je zahvaljujući seriji promašaja gostiju na prvi predah otišao uz 24:14, i to nakon što su Vrščani preko Abdula-Hamida postigli trojku posle pet uzastopnih promašaja sa distance.

Druga četvrtiina počela je u nešto minrijem ritmu, što zbog visoke prednosti Bešiktaša, što zbog brzopletih rešenja za kojima su posezali igrači Hemofarma. No, kako je vreme odmicalo, tako su Vrščani sve strpljivije gradili svoje napade, što je uz Mačvanovu odličnu minijaturu, pre svega u vidu proigravanja saigrača, bilo dovoljno da se rezultatski zaostatak smanji na 26:23 u 14. minutu. To je, ujedno, bio i najveći domet Hemofarma.

Dva minuta kasnije, Ajverson se po prvi put upisao u listu strelaca: prodor pokraj nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Srbije Danila Anđušića okončao je padom u levu, a bacanjem lopte u desnu stranu, što je bio samo početak akcije "2+1" jer je posle faula pogodio i slobodno bacanje za 33:23. Bešiktaš je nedugo zatim poveo sa "+13" i tako potvrdio sa kojim ambicijama je ušao u ovaj meč.

Pratite ovaj duel uz Blicsport.rs!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.