Brnabićeva sa ministarkom spoljnih poslova Esvatinija: Nema otvorenih pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024, 17:24

Brnabićeva sa ministarkom spoljnih poslova Esvatinija: Nema otvorenih pitanja

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini Folila Šakantu saglasile su se danas u razgovoru u Beogradu da u političkim odnosima dve zemlje nema otvorenih pitanja i da ih karakteriše višedecenijsko prijateljstvo.
Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, sagovornice su se saglasile i da je parlamentarna saradnja važan segment u kojem odnosi mogu biti osnaženi i intenzivirani i izrazile su spremnost za njen dalji razvoj.
Konstatovano je da postoje potencijali za unapređenje saradnje u oblastima poput ekonomije, poljoprivrede i IKT.
Brnabić je obavestila Šakantu da će i u aktuelnom sazivu Narodne skupštine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurić i ministarka Esvatinija o saradnji i podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2024, 14:56

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je danas sa ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini Folilom Šakantu o prijateljstvu dve zemlje i intenziviranju političkog dijaloga, ali i o podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.