Jokićev saigrač ne želi da vara ljude porukom na leđima

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 09:38

Jokićev saigrač "ne želi da vara ljude" porukom na leđima

Košarkaš Denver Nagetsa Vil Barton neće nositi poruku na leđima dresa tokom završnice NBA lige.

Barton će, kao i naš Nikola Jokić, na leđima standardno nositi svoje prezime.

Krilni košarkaš je istakao "da ne želi da vara svoje ljude" noseći neku od odobrenih poruka na leđima.

"Sport je tu dosta dugo i mi dosta dugo nosime nekakve majice, pokušavamo da prenesemo poruku. Mislim da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došli do tog trenutka da to ništa neće promeniti. Ne želim da prevarim svoje ljude na taj način. Radije bih nastavio da pokušavam da naučim mlade ljude i pokažem im kako da prežive u ovom okrutnom svetu", rekao je Barton.

Što se tiče ostalih saigrača, njih 14 će na dresu nositi poruke kao što su "Black Lives Matter", "Vote" i "Equality".

Barton podseća da njegova odluka ne znači da on ne podržava pomenute pokrete i poruke, već da to radi na drugi način.

"Ja sam već aktivan tamo odakle dolazim. Uvek nešto radim, uvek sa njima razgovaram i nastaviću to da radim. Kao što sam rekao - ako ne možemo da imamo revoluciju, onda moramo da naučimo kako da preživimo u ovom okrutnom svetu, tako da ću ja nastaviti da širim poruku koja će im pomoći da prežive i budu uspešni jer sam ja živi primer toga. Ja sam to 'provalio'", dodao je 29-godišnjak iz Baltimora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.